18 февруари 2010

Бойко, мутрите и изборите

Мафията смени луксозните хотели и скъпите бутици с пазаруване на политици. В момента у нас това е най-лесният, сигурният и бърз начин да се избелят парите от наркотици и проститутки. Това обясниха експертите от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД). Проучванията им показват, че за разлика от другите страни в Европа в България има специфична форма на пране на пари, наречена политическа инвестиция. "Това се забеляза още на изборите за местна власт през 2007 година и се потвърди на парламентарните избори миналото лято", коментира за "Стандарт" Tихомир Безлов от ЦИД. С покупката на политици подземните босове получават достъп до лостовете на властта, твърдят от центъра.

Тони Филипов, д-р, мисли логично: "Мутрите прости ли са? Те залагат ли на куц кон? Например на Станишев, или на царя? На Мартин Еванджелиста? Или пък на обанкрутилите се политици Костов и Лидеров?"

Какъв извод можем да си направим от тези данни?
1. Че подземните босове са инвестирали главно в РЗС и ГЕРБ?
2. Че Бойко е продукт на подземния свят?
3. Че ще ни се отели волът?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).