16 февруари 2010

Бойко и МВР: лъжат и мажат?

Четем в "Дневник"

Двамата зам.-директори на Държавната агенция за бежанците Красимир Косатев и Димитър Владимиров са уволнени, съобщи вчера премиерът Бойко Борисов. Той обяви, че на заседание на правителството в сряда ще бъде освободен и директорът на агенцията Светослав Мичев.

Отстраняването на Мичев се очакваше вчера, след като още в петък премиерът се закани да вземе мерки срещу шеф на държавна агенция, допуснал закононарушения, и не изключи той да бъде арестуван.

Борисов посочи, че вчера е имало съвещание след проверка, извършена в почивните дни от МВР и инспектората към правителството. По случая при премиера е бил и градският прокурор на София Николай Кокинов. Установени са изключително тежки нарушения за източване на стотици хиляди левове, каза Борисов. Изрази надежда до няколко дни да бъдат повдигнати обвинения, защото по думите му нарушенията са били безспорни.


Какво разбираме от тази информация?
1. Че Бойко и МВР нещо ни лъжат?
2. Че в петък "премиерът" е казал, че шеф на агенция ще бъде арестуван, но проверката от МВР била извършена в събота и неделя, т.е. "премиерът" е знаел какви ще са резултатите от "проверката" още преди тя да е била факт?
3. Че градският прокурор ходи на инструктаж при изпълнителната власт?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).