30 декември 2009

Цинизмът и злобата на Бойко

Не се учудвайте - "премиерът" също може да е злобен. Част от стенограмата от заседанието на Министерски съвет на 23.12.2009 г., публикувана и в "24 часа":

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: Това е исторически момент за целия смолянски район. Специално искам да благодаря на Министерство на външните работи и на Министерство на вътрешните работи, разбира се и на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, които успяха да приоритизират и да поведат битката за този изключително важен ГКПП за целия регион. Разбира се и Президентът на Република България помогна изключително много при последното посещение в Гърция. Това е един акт на приоритизиране и на съвместна воля. Дванадесет години е отлагано, сега за два месеца и половина, благодарение на усилията на правителството и на Президента постигаме нещо изключително важно. Можем да се гордеем с този резултат. Благодаря на всички, които участваха!
БОЙКО БОРИСОВ: Прави лошо впечатление, че не ме хвалите мен!? Започвам да се замислям, по простата причина, че господин Папандреу не беше чул за този пункт. Изобщо не смятаха да го вадят от пакета. На четири поред срещи с него започвах с: „Добър ден! Ще отидем ли да открием пункта?” И той го отлага, отлага и вече накрая нямаше как да ни откажат, заради дружбата и приятелството, което изградихме.
Така че ще ви моля, първо – да ме похвалвате мен и тогава да подреждате, който и да било! Иначе, към Президента – своите уважения, от осем години той е президент, но пункт няма. Така че – благодарим за съдействието, благодарим, че говорим в един тон, но не бих допуснал изобщо да се коментира огромната ми заслуга.

Какво разбираме от думите на "премиера"?
1. Че говори изключително остро, когато става дума за огромната Му заслуга?
2. Че министър Плевнелиев ще е първият сменен министър?
3. Че не пропуска да захапе Президента?
4. Че се чувства озлобен как е възможно някой друг да има заслуга, освен Него?

Използваме случая да пожелаем спорна Нова година на хилядите ни читатели! Екипът ни организира конспиративна среща в началото на януари, на която ще обсъдим как да отразяваме по-пълно дейността на нашия "премиер". Очаквайте ни отново на 10-и януари 2010 г.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).