03 ноември 2009

Завещанието на Бойко Борисов

Онзи ден "премиерът" Бойко Борисов си даде оценка "мн.добър 5" за свършената работа. Той добави, че личната му оценка за работата на кабинета съвпада с тази на хората, но ако се съди по "проучванията" на близки до него агенции, хората оценяват кабинета му за "пълно 6", така че не става ясно защо той сам намалява оценката... Но нашият "премиер" реши да дава оценка на правителството си по време на посещение на площадката, на която трябвало да се строи завод за боклука. Много интересна аналогия може да се направи, но да не му търсим кусури.

Тази площадка е завещанието на "кмета" Борисов, което впрочем се вижда най-ясно в отчетите на столичния автотранспорт:

От Центъра за градска мобилност обясниха, че приходите от карти и билети за тази година са намалели. Заради това дружеството дължи над 23 млн. лв. на общинските и частните превозвачи за деветте месеца на годината. Парите трябва да бъдат платени до 20 октомври, но от фирмата са скептични, че ще успеят. Заради липсата на средства може да пропадне и купуването на 50 нови автобуса. Директорът на "Столичен автотранспорт" Асен Добранов обясни, че може да прекрати обществената поръчка за доставката им, тъй като компанията няма да може да покрива лизинговите вноски. Парите за автобусите трябваше да бъдат осигурени с повишаване на парите, които "Столичен автотранспорт" получава от Центъра за градска мобилност за километър пробег. Добранов заяви, че дълговете на "Столичен автотранспорт" са 18 млн. лв., от които 16 млн. лв. са за гориво. Под въпрос е и подготовката за зимния сезон. "Ако нещата продължават така, трябва да съкратим и 10% от служителите", каза Добранов. Подобно било положението и в "Столичния електротранспорт".


Какво разбираме от това съобщение?
1. Че "управлението" на Бойко започва да дава печалните резултати, но едва след като той е слязъл от кормилото?
2. Че тези проблеми не са от последните три месеца, но са били прикривани, за да минат изборите?
3. Че кой знае какво ни чака от "управлението" на държавата?
4. Че завод за боклука няма да се построи?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).