12 ноември 2009

Бойко и дисидентството

В Берлин, "премиерът" проговаря:

- Къде ви завари 10 ноември преди 20 години?
- На работа и на тренировка. В общи линии новини тогава не гледах. На вестниците четях спорта и евентуално “Стършел”. Беше едно и също и затова никой не четеше вестници. Аз лично наблягах на кръстословиците и спорта.
- Повтарям, ако беше казал (Първанов), че иска да дойде, щях да го взема. Защото това са моите приятели тук, това са нашите приятели от ЕНП, от нашето политическо семейство в огромния процент, които бяха в Берлин. Това са хора дисиденти, не са хора от тайните служби. И щяхме да си стоим заедно, макар че беше много студено. Надявам се да го проумее, защото другите го мразят, не го обичат.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че поставя себе си наред с Горбачов, Лех Валенса и руският президент Медведев, които също бяха в Берлин?
2. Че се изкарва едва ли не дисидент?
3. Че сега разбираме защо изглежда толкова слабограмотен - защото е наблягал на спорта и кръстословиците?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).