18 септември 2009

Бойко и ИнтернетЪт

Афера.бг: Премиерът Борисов даде изумяващо разяснение как борави със секретна информация и как ... разписва кой бил за задържане! Бойко не посмя да каже на кой точно Интернет е възмутен, но не обели дума за амфетамините. През това време Алексей Петров, небрежно небръснат, елегантно го прати при колците и доматите.
Толкова удивителни знаци!
Медии да има да ги чуват, медии да има да анализират!
„Топ” медиите обаче са заети как да докарат рейтинга на новата власт до 99, 999%. И са глухи за всякакви ключови послания.

А думите на премиера Борисов са чиста находка, която обаче може да вледени всяка демократична усмивка.

Раздразнен и възмутен от Интернет, кой точно Интернет обаче не обажда, Борисов още казва: „Ако всеки доклад се изнася в пресата, защо са тайни...Всичко, което правят - в интернет".

Кое всичко, което правят в Интернет, господин Борисов? И кой точно „Интернет”, ако може все пак да уточним.

Думите на премиера са в контекста на прословутия доклад на ДАНС, за който се оказа, че никой във властта не е чувал. Днес и Бойко Борисов рече, че не бил чел доклад за корумпирани министри.

И точно като настъпана ученичка тръгна да се обяснява коя тетрадка кога му носят, кой я прошнурува и какви резолюции точно пише.
А колкото повече ненужно се обяснява човек, толкова повече фатални грешки прави.
Очевидно Борисов нещо иска да прикрие с толкова много думи. Очевадно е чел доклад, какъв точно „нека докладването да го оставим за по-късно”...
Защо премиерът се гневи на Интернет в контекста на темата за доклада? „Всичко, което правят – в интернет”...
До този момент никъде в Интернет не се е появил така спряганият доклад на ДАНС, за който първи проговори Алексей Петров. Тогава защо му хрумва на Бойко Борисов да се люти на Интернет?
Да не би да е ядосан, че в Интернет пише за амфетамините и висши служители на ДАНС?

Впрочем, afera.bg вече алармира за информацията, с която разполага както шефа на комисията за ДАНС, така и ключови нейни членове.

Тогава? Какъв доклад, какъв Интернет? Или в ОНЗИ доклад е имало нещо и за амфетамини, и сега това ни става ясно, от прибързаните изявления на премиера.

С изумителен словесен лупинг Бойко Борисов откланя вниманието, залагайки на любимия си номер да говори простосърдечно – така, че да ни впечатли, че е автентично искрен.
Този път обаче „искренността му” е стряскаща. Да видим ще има ли храбра медия, която да разчепка думите му:

„Има една тетрадка - прошнурована и прономерована, която е на специална секретарка. Тя получава в плик запечатани с восък всички материали. Подписва се в тази тетрадка, след това в друга тетрадка - червена на цвят, и я внася при мен, пак прошнурована по дата, месец, година, час. Запечатаните пликове ми ги предава. Чета. След това слагам резолюции - за прокурор, за доразследване, да се запознае министър или съответна друга служба, да се образува група от прокурор, следовател и полицай за задържане. След като това нещо стане с резолюцията, се подписвам в тетрадката. Секретарката завежда часа пред мен, с телбодове запечатва я. Връща се и пише в нейната тетрадка - в толкова часа и през секретните деловодства заминава обратно".

Премирът СЛАГА РЕЗОЛЮЦИЯ кое е за ДОРАЗСЛЕДВАНЕ и да СЕ ОБРАЗУВА ГРУПА ОТ ПРОКУРОР, СЛЕДОВАТЕЛ И ПОЛИЦАЙ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ!

Ако това е истина, жална ни майка!

Защото прокуратурата, а не премиерът образува досъдебното производство. Прокуратурата разрешава задържането, а то не става с резолюцията на премиера! Навярно това се е случвало при Пиночет, за който бленува Бареков, но все още в България военно положение не е обявено.

На това място би трябвало да реагира и иначе независимата прокуратура, но аз се хващам с вас на бас, че това няма да се случи.
Ами ако например се случи така, че в секретните тетрадки попадне информация за премиера, той за себе си ли ще напише резолюция за арестуване?!
Думите на Борисов са толкова потресаващи, че дори и ОНЗИ доклад на ДАНС направо падна в киреча след произнасянето им.
Докладът на ДАНС обаче очевидно пари като нестинарска жарава и никой не смее да се пробва да изтанцува поне половин танц върху нея.
След като всички вкупом ревнаха в един глас, че доклад няма, че не са чели доклад, че в ДАНС са си бъркали в носовете, а ген. Атанасов дори изпадна в истерия на тема Алексей Петров и Агенцията, самият Петров небрежно небръснат, нехайно елегантно казва нещо, което на пръв прочит е абсолютно нищо.
Но ако вярваме на Уилям Сароян нещото, като нищо на света може да бъде и нож, и цвете.
Кое ли ще избере Алексей Петров?
„А доклада?” пита го журналистката Мария Друмева, която уверявам ви винаги знае какво точно да пита, а Петров отвръща: „Нека и докладването да го оставим за по-късно...”
Някой съмнява ли се, че Алексей Петров ще пропусне това „по-късно”? И това „по-късно” означава ли, че търпеливо изчаква всички успешно да се намърдат в тигана, където заедно да поцвърчат, че доклад няма.
Борисов говори за Интернет, а Алексей Петров за ... домати.
Превъзходна комбинация.
Някога в подземния свят думата „зеленчуци” се употребяваше култово и жаргонно. И Борисов, и Петров знаят какво значи „зеленчуци”.
И докато звездата в кабинета на Борисов Симеон Дянков проглуши обществото, че ще се бори с нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци и по-специално на доматите, Алексей Петров в интервюто си пред в. „Марица” виртуозно го намества, че контрабандата у нас изобщо не е свързана с доматите.
А с нещо друго.
За което на Борисов му е виновен Интернет.
„В зеленчуковите борси също ще има мобилни групи от данъчни, обяви министърът. С тях ще има и полицаи, тъй като се очаква сериозен отпор от фирмите срещу проверките. Дянков си постави и персонална задача като финансов министър. "Ще започна веднага разговори с македонското правителство, за да оспорим цените, на които техните плодове и зеленчуци влизат в България. Да се декларират реалните цени на продукцията и по този начин да се хваща от тях ДДС, е не да влизат продукти на цени, много по-ниски от себестойността им", пали се Симеон Дянков.
„Няма как да нямаме отрицателно външно-търговско салдо - в момента България внася повече чужда стока, отколкото изнася. В рамките на Европейския Съюз има свободно движение на пари, стоки и хора. И аз не зная за други митнически условия или ограничения, които да ми дават основание да смятам, че движението на плодове и зеленчучи от Гърция към България и обратно се смята за контрабанда. България и Гърция са в европейската общност и няма как стоките преминаващи през общата им граница да се разглеждат като контрабанда.”, пък се изказва по въпроса с доматите Алексей Петров.
На някого всичко това сигурно му звучи смешно.
Но нали и в началото ви казах – удивителни знаци!
Алексей Петров говори за домати за да иронизира интелигетно „битката” срещу контрабандните канали с наркотиците, за които до този момент нито Дянков, нито Танов, нито Борисов говорят.
Премиерът Борисов пък пише резолюции кой да ... арестува.
Напрежението свисти като опъната тетива.
Нека докладването да го оставим за по-късно.


Какво разбираме от тази публикация?
1. Че само на един журналист му е направило впечатление смесването на властите и това, че Бойко сам е вече и прокурор, и следствие, и съд?
2. Че ни чакат големи разкрития?
3. Че в скоро време се очаква някой да бъде отстранен?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).