09 май 2009

Моделът "Бойко"

Монитор пише:


Още облаги за спонсорите на ГЕРБ

Дарителите на ГЕРБ са спечелили от подопечното на Бойко Борисов кметство поръчки за десетки милиони левове.
Наскоро "Монитор" информира, че фирмата "Рикуест", която фигурира в списъка с дарителите на ГЕРБ, е спечелила от софийското кметство 1,125 млн. лв. за изграждане на електронен портал на Столичния общински съвет. А както е известно, кмет на столицата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Друг пример за конфликт на интереси е облагата за дружеството "Инжстрой", което също се е отчело с постъпление в партийната хазна. Вече съобщихме, че фирмата е прибрала над 1,082 млн. лв. за преасфалтиране на градинки и паркове на територията на подопечната на Борисов Столична община.
При по-обстойна проверка обаче изскочиха още десетки сделки, покрай които по време на управлението на Борисов се е облажила именно "Инжстрой". Сред тях са възложеното в средата на 2008-а изграждане на пасарелка (малко мостче) на ул. "Васил Петлешков" в родния на Генерала град Банкя срещу 115 849 лв., както и корекция на река Банска срещу 550 бона, отново в Банкя. Следва преасфалтиране за 940 бона на училищни дворове в районите "Слатина", "Лозенец", "Младост", "Витоша", "Красно село", "Възраждане", "Подуяне", "Надежда" и естествено, Банкя. Фирмата прибира и 62 хиляди за отваряне на ул. "Чаталджа" при бул. "Васил Левски". За скосяването на бордюрите при кръстовищата на "Раковски" с цел средата да бъде достъпна за инвалиди дружеството печели 295 346 лв. Гушва и 60 бона за пътен ремонт в "Подуяне", както и още 992 хил. лв. за рехабилитация на пътна настилка.

Какво разбираме от тази статия?
1. Че моделът "Бойко" вече функционира с пълна сила?
2. Че между този модел и моделът "Софиянски" има съществени разлики?
3. Че и покрай този "кмет" има далавери?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).