22 март 2009

Бойко и изборите

На миналите в Брест избори са се купували гласове. Бойко Борисов реагира пред БНР, че не е вярно (цитиран от "Фокус").

Водещ: Добре. Сега не мога да не ви попитам за село Брест, Плевенско.
Бойко Борисов: Вчера в пет села и градове има избори. Навсякъде ГЕРБ е първи. Водим убедително и там.
Водещ: Но в Брест като че ли почти всички партии може би в един глас казаха, че ГЕРБ купува гласове.
Бойко Борисов: Първо, терминът не е правилен. И това, че кметът е бил, когато са им давали заплатите, кандидат-кметът, възложил съм да се провери точно и ще чакам обяснения от него. И ако има нарушения, ще го санкционирам, разбира се. Но това, че сигналът идва от Румен Петков, ме кара да бъда много мнителен.
Водещ: С други думи, проверява се, така ли?
Бойко Борисов: Освен това, преди две седмици същото говореха и за Раковски, град Раковски. Не цитираха никого на следващия ден, а се оказа, че с две хиляди гласа сме ги били БСП. Така че, ще го проверя. Бил съм винаги безкомпромисен, ще бъда и сега. Но доколкото до този момент са ми докладвали, става въпрос, че на работниците са дали заплати. Никой не им е занесъл пари допълнителни, а са дали заплата. Но повтарям, ако е нарушено нещо в правилника, ще го санкционирам тежко.
Водещ: Ясно. Добре. Засега благодаря. Бойко Борисов.

Какво разбираме от този монолог?
1. Че за Бойко Борисов това не е проблем, защото го съобщавал Румен Петков. Всъщност оплакването идва от други хора, не от Петков.
2. Че в цялото интервю Борисов се оплаква как Станишев търсел европейска помощ, но неусетно самият той казва, че ще получи помощ от... Антонио Лопес.
3. Че нещата с изборите изглеждат вече ясни. Борисов ще спечели.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).