05 декември 2008

Бойко Борисов и 100-те булеварда

Бойко Борисов пак се изявява (бележките под неговите изказвания наши):
"...Другото, което според мен нямаше да бъде направено без аз да съм кмет, е южната дъга на Околовръстния път. Знаете, какви тежки отчуждавания имаше там, знаете какви проблеми, какви катаклизми, какви, бих ги нарекъл, престъпни компании, бензиностанции, незаконни автомивки, автоборси, които генерират огромни печалби и корупция. Знаете, че лично събарях бензиностанции там, тъй като плашиха хората, които вършеха тази дейност. Затова считам, че това е изцяло моя заслуга..."
Скромен. И определящ кое е престъпно, но защо тогава не ги е предал тези "престъпни компании" на полицията? Или още по-лесно: защо не ги е вкарал в затвора като главен секретар на МВР?
И още:
"...Освен това, платихме много пари, те не се виждат, направихме проекти, отчуждихме и имаме готовност с проектите за бул. „Никола Вапцаров”, Семинарията, бул. “Симеоновско шосе”, Телевизионната кула, където да станат безконфликтни точки. Паралелно с това с Агенция „Пътища” подписахме споразумение и работим за Северната тангента на Околовръстния път. След южната дъга догодина веднага ще започнем Северната тангента, където имаме готов проект. Ако България е усвоила само 5% досега, които Брюксел отделя, то е заради това, че няма проекти. Ние имаме готов проект. Една година време това е невидима за обществото работа, всички питат - ама защо се бавят, защо се бавят, а то е защото се правят проекти. Ние нямахме готови проекти, сега има..."
Бойко Борисов е кмет на София от 2005 г. Едната "невидима" година е изтекла през 2006 г.
И още:
"...С открития ремонтиран участък на бул. „Ал. Стамболийски” за една година станаха сто абсолютно нови булеварди и улици, без кърпеж, чисто нови..."
Кои са останалите?
...
"...Проектирани са 30 детски градини, от които 25 са в процес на изграждане, а 5 - в процес на избор на изпълнител. До средата на 2009 г. 7 броя, до края на 2009 г. -17 броя, до средата на 2010 г. - 5 броя. Ще бъдат осигурени нови 2200 места."
7 + 17 +5 = 29. А пък били 30. Последно колко са?
"...Да, София става по-лошо място за живеене. В общи линии никъде столиците не са най-доброто място за живеене..."
Да го кажем на жителите на Брюксел, Париж, Лондон, Мадрид, Прага, Будапеща, дори Белград или Скопие, защото те не го знаят!
И накрая, върха на сладоледа: "...тук е мястото, с големи букви, да благодаря на колегите от СДС, от ДСБ, от „АТАКА”, защото ние много рядко имаме решение по какъвто и да е въпрос с под 45-50 гласа. В общи линии БСП е една опозиция в София макар, че тя е управляваща партия и това е доста смешно..."
Бойко Борисов признава, че единствената му опозиция в София е БСП, но му се струва смешно, защото тя била управляваща партия. Т.е. трябва да му приглася?

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко спокойно преиначава фактите, за да са му угодни.
2. Че никъде няма списък на тези 100 улици и булеварди, с които се хвали Борисов.
3. Че у нас журналистите не смеят да го попитат за сериозните проблеми, защото той веднага ги прехвърля към правителството. За Бойко остават само хвалбите.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).