15 октомври 2008

Бойко Борисов и... Путин?


Според вестник "Стандарт":
"Бойко с орден като Путин
Руските спецслужби наградиха столичния кмет Бойко Борисов за борбата му с международния тероризъм. Генерала получи отличието на церемония за честването на 10-годишнината от създаването на Центъра за специални операции към Федералната служба за безопасност в Москва. Празненството бе в понеделник вечер. Тогава Борисов бил на една маса с руския премиер Владимир Путин, който има същия орден."


Същата новина е тиражирана и от други български издания, позоваващи се на публикация със снимки на сайта на столичната община.
Снимките пускаме и тук, за да не ги махнат от там. Защо ще ги махат ли?
Защото дори от вероятно нарочно размазаната снимка на "ордена" се вижда, че това... не е орден, а обикновен нагръден знак, при това номер 230, т.е. освен Бойко още 229 човека са го получили - напълно обичайна практика на подобни служби, които раздават тези знаци като значки по случай 10-ата си годишнина.
Нещо повече - на сайта на премиера Путин не се вижда да е бил на някаква вечеря на 13-и октомври, а и Yandex също показва, че не знае за такава новина (потърсете и ще се убедите). Впрочем, в Yandex изобщо има информация за Бойко Борисов, но не и тази, която се цитира у нас.
Какво разбираме от това?
1. Че Бойко Борисов не е получил орден, а твърдението, че това е орден е една обикновена лъжа.
2. Че не е вечерял на една маса с Путин - което може и да го повярваме, ако има снимка както и информация от самия Путин.
3. Че българските медии не си правят труда да проверяват информацията, излизаща от Бойко Борисов, което е задължително.
4. Че никой не се сети да попита Борисов дали си е говорил с Путин и на какъв език - както е известно нашият "генерал" не знае чужди езици.

3 коментара:

Анонимен каза...

Коментарът и не е, и е по темата, а тя е "Лъжливото овчарче бойко".
Независимо разследване на екип на "Сега" (17.10.2008 г., стр.1)показва сериозни нарушения при финансирането на ГЕРБ:
"Спонсори на ГЕРБ печелят поръчки от Столична община"

Фирми, свързани с Васил Божков и Спас Русев, са сред дарителите на партията на Бойко Борисов.
(www.segabg.com)

ATH каза...

АХХАХАХАХ о боже мили :D

Анонимен каза...

А то за хвалене ли е, че си получил орден "като Путин"???

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).