05 август 2008

Бойко Борисов и Лили Маринкова

В интервю за програмата "Неделя 150" с водеща Лили Маринкова, Бойко Борисов изпада в конфузна ситуация, от която цитираме подбрани моменти:

...Водещ: Може ли да обясните вашата инициатива, която беше съставена... която беше назована като призив към президента, да се състави служебно правителство – дали не подозирахте, че ще стигнете до този отказ, до това да ви кажат, че не познавате Конституцията и това не е възможното решение в настоящия момент? Не бяхте ли предвидили това?
Бойко Борисов: Естествено че го бяхме предвидили. В нашата програмна декларация ние сме се обърнали и към правителството...
...Така че, обръщайки се към парламента, опозицията, правителството, ние сме се обърнали и към президента, и то много ясно и точно защо. Ние имаме много юристи в ГЕРБ, много специалисти по конституционно право и те биха много часове дебатирали със специалистите на президента по конституционно право. Но целта не е била тази да се упражняваме в риторика или кой е по-вещ в правото. Всички знаем, а и има стенограми, които ние ще качим на сайта на ГЕРБ, че президентът Първанов е искал точно същото нещо от Петър Стоянов по времето на 1997 година.
Водещ: Какво точно?
Бойко Борисов: Освен това...
Водещ: Как е било формулирано, моля ви?
Бойко Борисов: Ще го прочетете в сайта. Освен това всички знаем, че той именно беше човекът, който считайки тогава, че най-доброто за България, а и за ЕС, би било тройната коалиция, той я конструира. Е, как в едни случаи той има инициативата и прави всичко това, а в други се позовава на Конституцията. Ами, само преди месец и половина да вземем консултацията, която направи в НДК с всичките политически партии. Ние в нашата декларация просто сме казали той да направи консултации с политическите партии, всички да стигнем до мнението, че най-добро за държавата е да се отиде на предсрочни избори.
Водещ: Все пак, моля ви, тази конкретна аналогия, когато Първанов е апелирал от Стоянов да не приема мандата на новото правителство, какво е съдържал този текст?
Бойко Борисов: Много ясно и точно е казано, че той иска да се води от консултации в парламента с политическите сили, за да може да се излезе от кризата. Тоест движещата сила е бил тогава, въпреки че много добре знае, че от президента Стоянов не зависи да прекрати мандата на правителството...

Какво разбираме от това интервю?
1. Че все пак има поне един български журналист, който си позволява да задава реални въпроси на Борисов и да настоява да получи конкретен отговор.
2. Че Борисов не знае за какво говори.
3. Че от текста на стенограмите, публикувани тук, става ясно, че намеците на Борисов не отразяват действителността.
4. Че Бойко Борисов е обикновен хвалипръцко, който дори не може да говори нормално, когато срещу себе си има журналист, търсещ отговор на въпросите си, а не влажния поглед на "генерала".

4 коментара:

Анонимен каза...

Бертолд Брехт написа (1941 г.), а Сатиричният театър постави (преди доста години) "Удържимия възход на Артуро Хи"
Журналисти като уважаемата Л.Маринкова (за съжаление единици) пишат "Удържимия възход на бойко бо"

Анонимен каза...

Маринкова е посредствен журналист и объркан човек ... а че си обича комунистите и мрази Бойко е очевидно.

Анонимен каза...

Към №2:а бе, ойко-бойко,ако Лили Маринкова е посредствен журналист тогава ти си - santa semplicita! Ега ти и нещастника неграмотен, а думи като кулутура, възпитание и толерантност, въобще са непознати за теб! Айде, просветли ни нас неразумните юроде, какво аджеба ни съобщава ББ в това интервю! Понеже на нас не ни стига въображението да тълкуваме болните му брътвежи!

Анонимен каза...

Лили Маринкова е журналист от друга класа! Бих казал, един от най-добрите в България. Единственият, който задава конкретни въпроси и иска конкретни отговори. Неслучайно ГЕРБерите отказват интервюта в БНР, ами ходят при слабоумниците от бтв, които са си техни хора и се връзват на заобиколните и безкрайно лишени от всякаква мисъл и смисък отговори на ББ. А че той е неадекватен и въобще си няма представа какво прави на поста премиер, то това си се очевидно. Нещастие само, че глупавите хорица се възхищават на тоя плужек и пак биха гласували за него, защото е на тяхното интелектуално ниво.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).