29 юли 2008

Бойко и дейността му

Днес по бТВ генералът от резерва Борисов отново получи редовното сутрешно... вие си знаете какво:
Водещ: Добро утро на зрителите на БТВ. С кмета на София, лидер на партия ГЕРБ и генерал от МВР Бойко Борисов разговаряме за...
Забележка (тук и по-нататък забележките са с такъв шрифт): водещият заблуждава. Борисов НЕ е генерал от МВР и НЕ е лидер на партия ГЕРБ.

Бойко Борисов: Тези подмятания в общественото пространство. Значи повтарям и за да му дам пример на Миков, моите посещения в чужбина, примерно в Австрия, само заради задържаните наркотици, и давам пример с Австрия, че най-беше, ми дойде на акъла в момента, пращат по четири екипа на „Кобра”, да ме охранява, когато съм там.
Водещ: Нещо конкретно ли е свързано с...
Бойко Борисов: Когато пътувам в Германия, пращат два екипа бронирани автомобили от техните ГСГ- 9. Тогава аз съм бил...
Водещ: И така си ходите вие по немските магистрали?
Бойко Борисов: Точно така. Това е по времето, когато съм бил главен секретар заради операциите, които съм правил в България. И тези хора трепереха там за мен.
Забележка: разбира се, ние бихме повярвали на тези думи, ако бяха подкрепени с конкретни факти - например сниммки или свидетелски сведения. Защото досега е известно само, че Борисов пътува в икономичната класа на обикновените самолети, без охрана, която да го изпраща до стълбичката на самолета. А пък и "Кобра" не личи да се занимава с охрана.

... Бойко Борисов: И сега продължава Миков да налива вода в тази мелница и ще го кажа с едно изречение – те подготвят ситуацията - БСП, ДПС, ето тази клика, ако се случи нещо с мен...
Водещ: Да, да ви убият.
Бойко Борисов:... да го препишат на евентуални конфликти в миналото.
Водещ: Точно това имах предвид.
Бойко Борисов: А точно такива конфликти аз никога не съм имал. Само за вашите зрители ще кажа, че Куйович, който по мое време аз го екстрадирах, сега има на първа инстанция присъда, което е много хубаво, примерно един Сретен Йосич, разликата в нивата на престъпността или разликата им в нивата като босове е едно към сто.
Забележка: Борисов твърди, че не е имал конфликти в миналото - тогава защо са го охранявали, а и продължават сега да го охраняват от НСО? И нима не е имал конфликти с всички описани вдясно "добре облечени бизнесмени" като Пашата, агентът на МВР Алексей Петров, Тодор Толев и т.н.?


Какво разбираме от цялото интервю?
1. Че Бойко Борисов е човек, който се е забъркал в такива каши, че сега го е страх за живота му.
2. Че Бареков е готов на всичко рано сутрин.

2 коментара:

Анонимен каза...

Впечатляващо интервю. Много по-добре е да го постнете най-подробно! Ще коментирам подред, както е вашата хронология, а после ще добавя и моите впечатления:

1. Охраната по чужбината.
Тя го поема откакто той стъпи на тяхна територия. Екипите винаги са по-здрави и демонстративни, когато става въпрос за чужденец. Те не искат да стане бела при тях. И ние пазихме папата по-добре от Гоце, и ние пазихме Клинтър по-добре от Стоянов, и ние пазихме... И те пазиха Караджич с БТР-и завчера. Вероятно от там идва вчерашното твърдение на Борисов за БТР-и!
Но само ние пазихме Маджо, ортакът на Борисов от СИК, по-добре от Буш в България. Тук си го пазихме! В Америка или Европа такова нещо няма. Просто Боко Тиквата подава лъжлив сигнал от България, че се готви покушение срещу него, и хоп - откакто слезе по стълбичката, го поема по-здрава охрана. Разбира се, това с БТР-ите не е вярно. В този ред на мисли може монтажирана снимка да има, ама не и потвърдена от партньорските му служби. БТР-и имаше за сръбското лайно завчера. И аз дори ги видях :)

2. Конфликтите в миналото.
Разбира се, че ги има. Те са го създали и той не може да се отклони от коловоза, в който са го пуснали. Когато обаче има тъп играч, то е нормално да го изведат от играта "когато му дойде времето". Много паплач погина по негово време, много пари усвои жена му Цветелина Бориславова от родите на труповете. Това е специфична и високорискова дейност навсякъде в бившия източен блок. С Пашата не знам - от него се отрече половинчато, па макар и публично, но с Алексей Петров имат сигурен конфликт отдавна. Некви хора гърмяха по Петров, любовницата му и охраната им и Борисов беше главен секретар на МВР тогава. Тогава, ако си спомняте, той беше бесен на това, че настоящи барети охранявали Алексей Петров. Как да го разбираме това!? Нали бил агент Алексей Петров на службите, при това действащ!? Тогава е нормално, ако е бизнесмен-олигарх-агент, да го охраняват настоящи спецове, държавни. Ако пък не е така, то Борисов се опита да го злепостави. Опита се да му намали охраната, да влоши качеството й, та белким по-надеждно го одумкат следващия път. Това ако не е конфликт – здраве му кажи. Кюлев! Банкерът го одумкаха по най-подходящия в политическо отношение начин за кариерата на Бойко Борисов като кмет. Известно време след това ДЗИ „легна“ пред кака си Цветелина Бориславова. ДЗИ 2002 на Кюлев, 2008 на гаджето на Боко Тиквата. Е да, но в ДЗИ има и други хора, също ченгета, всичките до един ченгета, които сега нямат приходите от времето на живия Кюлев старши... Разбира се, задълбоченият анализ само на публично известните конфликти на Бойко Борисов би отнел много килобайти... Правени са опити от други преди време, но все не могат да бъдат изчерпани всички следи.

Всред смешния плач за пазенето и рисковете и това кой го разработвал и подготвял за „пакетиране в отвъдното“ се загубиха някои от сърце изпуснати простотии на ББ.

Други малки малоумия в интервюто.
- Той не е махнал „оная от Илинден“! А от интервюто точно това се наложи като схема за електората. Сега ако попитате симпатизанти на ГЕРБ, които са гледали интервюто на лидера си, те ще ви кажат, че вече кметът на Илинден е друг. Може би мъж тоя път?
- ДСБ било пратило циганите на морето, за да напълни града с боклук!? Може би Иван Костов лично е организирал саботажа?
- Разбрахме още, че Бойко Борисов не работи, а основно гледа телевизия. Бил гледал Станишев по три телевизии по-предния ден. А градът тъне в боклуци!? Разбира се, за последните причина, като се подхвърли с лапсус, е саботажът от ДСБ.

И това умишлено го оставям за последно!!!

Той казва, че премиерите трябва да се контролират от службите. Нямало нищо по-хубаво от това. Така и не разбрах, ако доносникът е супер-хипер-профи лидер, то какъв е оперативният му работник. Господ може би? Къде в Европа се приема, че трябва да няма демокрация, т.е. премиерите да са хора на службите. Службите кой и на какви избори, при каква яснота ги избира? Къде в Европа се допуска политически лидер от малък калибър дори, който да е най-малко с две лица, едното от които напълно неясно за електората!? Къде?

Не може да се сравнява служител на ЦРУ, който е с ясна биография и кариера в службата, с информатор или доносник. Да не говорим за доносник с бизнес интереси по-време на доносите си. Това, за представителството на доносниците в западната политика, са пълни глупости! Такова нещо няма никъде по цивилизования свят – има понятието граждански контрол над службите и именно хора с напълно ясно минало отиват в листите за изборите. А останалите продължават да служат, да изпълняват. Престъпниците всред тях - само при спазване на определени условия!

Боко Тиквата не е с демократични разбирания – доказа го достатъчно красноречиво за пореден път. Той е просто престъпник, свързан с бившите комунистически служби за сигурност.

Интересно ще ми е обаче да чуя коментар от страна на лидери на европейската десница, които са подкрепили Боко Тиквата за техен член, легитимирали са го. Интересно ми как тези същите лидери ще коментират изказвания от рода на това, че едва ли не демокрация не трябва да има, всичко трябва да е измамно и под контрола на службите за сигурност. Така наречената „политиката на двете лица“ от кой от тези европейски десни лидери се споделя, освен Бойко Борисов, разбира се. От ДСБ не се споделя, поне всичката им активност е в тази посока. Напоследък и СДС агресивно се засили да чисти редиците си от такива елементи. Но, интересно ми е какво мислят някои западни лидери, чужденците, по въпроса? Какво мислят за Боко Тиквата, онзи Боко Тиквата от вчерашното му интервю при Бареков с идеята премиерите да са контролирани от службите!?

Анонимен каза...

боко го създадоха сикаджиите и куките на дс,вече 25 години ни перкат и си траем - явно ни харесва !

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).