11 юли 2008

Кметът Борисов и Първанов

Пускаме нови публикации по идеи на читатели, оставили ги в коментарите под други стати, но прекалено ценни, за да бъдат пренебрегнати:

Покрай взривовете изпускаме дебатите по реформата на политическия модел в България.
Вестник “Сега”, 08 юли 2008 г., първа страница, оригинална снимка на президента и кмета: “Президентът Георги Първанов и кметът Бойко Борисов по време на дискусията “Реформата на българския политически модел”, организирана по инициатива на държавния глава...”
Бих запитал господин Президента в качеството на какъв е поканен (за такива мероприятия се изпращат писмени покани) на срещата Бойко Борисов - лидер на политическа партия, кмет, приятел, противник, опонент, мислител, мъдър политик?
Ако е като лидер на политическа партия, то е грубо нарушение на Закона за местната власт.... За това си има подставено лице Цветанов.
Ако е като кмет, има “Национално сдружение на общините в България”, което би трябвало да представи становището на местната власт по проблема. Има и достатъчно наистина интелигентни, действени и уважавани кметове на големи и малки общини, чието мнение трябва да се чуе.
Мъглявото становище на Б.Б. обслужва само удобството на кухата партия в следващите избори: герб, сиреч Аз сме за мажоритарни избори, но след като вземем цялата власт с пропорционални листи.
Ако е като приятел – за такъв му се пише Б.Б. – сиренето си е с пари. Безхаберната власт на герб, т. е. на Него, ще ни струва скъпо.

Какво разбираме от това мнение?
1. Че само на един читател е направило впечатление нелепото присъствие на Борисов на срещата, организирана от президента.
2. Че президентът е направил гаф като е поканил Борисов.

3 коментара:

Анонимен каза...

Крайно време е някой да си свърши работата и да постави софийското кметче на място - или е политически лидер, или е кмет. Защо кмета на с. Търнак не е поканен на тази среща? Той по-малко ли е кмет от Мухобойко?

Анонимен каза...

От пресата се разбра, че на срещата е присъствал и Цветанов, и дори се е "записал" с някакво глупаво изказване. Значи б.б. е поканен като неформален лидер на политическа партия герб. Но това вече е нарушение на Конституцията (според Ст.Гамизов), защото както не може да има неформален хирург, така е недопустимо неформален лидер (водач).
Лидер или кмет или и двете неформално (проформа).Направо си е Гордиев възел. Кой ли ще го разсече. Няма да са Барековци, Коритаров, Петрова, Ризова, Цветков, Дачков, Волгин .... , камо ли Слави. Кой ще сезира Конституционня съд, останал почти без дела последните месеци, или той ще се самосезира. Ще се намерят ли юристи да занимаят Върховния административен съд (бяха изобретателни в казуси като "синята зона" и много други). А дали това не е казус за ЦИК. Само Господ знае.

Анонимен каза...

Отново в."Сега",14 юли 2008 г., стр.1. Невероятна снимка на кмета на община София. "Щастливият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на учредителното събрание на женската партийна организация.." След "Младежки граждани за европейско РБ" и след СГЕРБ (С=старейшини) имаме и ЖГЕРБ. На дневен ред е ПГЕРБ, като П-то означава "пионерски", а не "полицайски" - то герб и без това е полицайски. Разбира се не може без наглия бойковски PR:"..а сред членовете на НИС е майката на футболиста Димитър Бербатов - Маргарита."
На снимката жените са съсредоточили погледи наляво - вероятно към оратора на трибуната. Сред тях Бойко гледа право в камерата, ухилен като халифа Харун ал Рашид.
Снимката може да се нареди сред галерията снимки от компилацията "The King of The Idiots" - http://www.youtube.com.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).