24 април 2008

Бойко Борисов и боклука

"Крос" съобщава ("Фокус" мълчи по тази тема):
Административният съд отмени решението, с което сметището в Суходол беше отново отворено. Делото е образувано по жалба на Сдружение "Защита здравето и живота на населението и околната среда". Столичният кмет Бойко Борисов заяви, че ще обжалва решението. Според него по този въпрос има абсолютно ясна стратегия в Министерството на околната среда и водите, както и в Европейската комисия, която препоръча отварянето на депото. Мотивите, с които Софийският административен съд отменя решението, са, че не е достатъчно само разрешение на Районната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/, на чиято основа депото беше отворено; стара е оценката за въздействие върху околната среда и противоречие с националната програма за управление на отпадъците, в която депото се обявява за негодно. "Въпреки това решението ще бъде обжалвано, защото имаме подкрепа от всякъде", категоричен бе столичният кмет. Той каза още, че не се водят разговори балите, които в момента се съхраняват на две площадки в София, да се транспортират в Пловдив и помоли да не се спекулира с темата. "Ако проблемът с боклука не се поддържа изкуствено и политически от 20-30 човека - проблем няма да има", коментира още Бойко Борисов. По повод факта, че през юли изтича срокът, в който балите могат да останат на площадките на Гара Искър и "Кремиковци", Борисов заяви, че са взети всички необходими мерки и се знае къде ще бъдат откарани, но отказа да назове мястото.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че за Бойко Борисов решенията на съда нищо не означават, защото Той стои над такива дреболии.
2. Че още нищо не е направил за решаване на проблемите със съхраняването на балите в "Кремиковци" и Гара Искър.
3. Че за Него проблемът е политически, а не на кмета.

1 коментар:

Анонимен каза...

www.suhodol.org

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).