22 април 2008

Бойко Борисов и дружбата му с Русия

Бойко Борисов показва странно топли връзки с Русия и по-специално с кмета на Москва Лужков.
Ето пример за това, от "Дневник":
Главният архитект на София Петър Диков оттеглил, но само временно, предложението за строеж на културно-делови център на московското кметство до Руската църква в София . Не бил погледнал скиците, според които вместо с един съществуващата сграда на Московския културно-делови център се разширявала с четири етажа - подземни и надземни. Проблеми за Юрий Лужков обаче няма да има - общинари от ГЕРБ обещават, че ще спазят ангажиментите към руската страна, поети навремето от Стефан Софиянски и които включват и право на строеж в съседство до центъра. Тоест сделката ще се осъществи - срещу отстъпените два общински терена столицата трябва да получи имоти в Москва.Така увенчалите се с лоша слава по време на кмета Софиянски "заменки" вече придобиват международно значение. При това съвсем не е ясно какви точно са условията за тази. А нали софиянци гласуваха за Бойко Борисов, за да се прекрати с печално известния модел "Софиянски".Едва ли парижката община или виенската, или нюйоркската може да поиска и да получи такава сделка. Това е възможно да стане само тук. И вероятно софийската градска управа единствена в света може да разреши на "големия брат" да строи в историческия център на столицата. По същата логика през 70-те години на миналия век, за да не се "засенчва" Руската църква, комунистическите власти събориха култовото кафене на българските писатели. Там, където сега ще изникне руският бизнес център.Ако сделката е наистина равнопоставена, би трябвало Софийската община да получи терен за бизнес център до църквата "Василий Блажени" например. В противен случай излиза, че и ГЕРБовци са станали московци.

Какво разбираме от тази дописка?
1. Че Бойко Борисов прави такива сделки само с московския кмет, но не и с кметовете на Ню Йорк, Париж или Лондон.
2. Че за Бойко Борисов няма исторически център, когато става дума за собствената му история като Най-великият политик на България.
3. Че не е ясно какви са връзките му със строителната мафия.

3 коментара:

Анонимен каза...

Бойко Борисов бе казал, че политиката е лайно в целофан.
Винаги сме се чудили защо го казва, но сега знаем - защото той е част от нея, от тази политика.

Анонимен каза...

БОЙКО БОРИСОВ Е НАЙ-СТАБИЛНИЯ И ТОЧЕН ПОЛИТИК.
НАРОДА ЩЕ ПОВЯРВА,АКО СПЕЧЕЛИ БОЙКО.ЩЕ ПОВЕДЕ БЪЛГАРИЯ НАПРЕД МНОГО БЪРЗО И ТОГАВА ЩЕ СЕ УБЕДЯТ И ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ,ЧЕ СТАНИШЕВ Е ЛЪЖЕЦ.

Анонимен каза...

БОЙКО БОРИСОВ Е СЛУЖИЛ В МЛАДИТЕ СИ ГОДИНИ ПРИ КОМУНИСТИТЕ И Е УСПЯЛ ДА ВИДИ КАКВО ТВАР И ТОР СА И СЕГА ИСКА ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА СЕ СПАСИ ЗАВИНАГИ ОТ ТИЯ ВЪЛЧИ МУЦУНИ

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).