16 април 2008

Бойко Борисов = Жорж Ганчев?

Д-р Борисов имаше интервю вчера в "Труд", което "Сега" препечатва отчасти:

Премиерът Станишев... забравя, че за разлика от него Бойко Борисов не е влязъл в политиката на гърба на партия. Аз съм печелил всичките си избори мажоритарно. Аз съм създавал партия, която е побеждавала на избори. И хората в България съдят за Борисов по неговите дела...
...Станишев отново показва, че е изключително некомпетентен. Бойко Борисов е доктор на науките, завеждащ катедра в МВР, да, тези структури (от охранителния бизнес, б. р.) ги вкарах, но МВР работеше много добре по мое време. И неслучайно аз и моите екипи бяхме награждавани с редица правителствени награди. Неслучайно аз бях най-одобряваният политик дори когато бях в МВР... За разлика от Станишев, аз не съм воден до училище с мерцедес. Аз съм пътувал всяка сутрин в 5,30 от Банкя до София да се изуча. Аз съм тренирал по 6 часа на ден, за да съм най-добрият в каратето. Кокалите са ми трошили, за да съм това, което съм сега. И не бих позволил на никого да ме обижда! Още от първия ми ден като студент аз съм избран от курсантите в Симеоново за командир на курса, винаги съм бил командир на взвода, на ротата, на батальона, на фирмата, на докторатите...
...Чак сега г-н Станишев видя, че не е лесно в МВР. На мен ми е било още по-трудно, защото той има цялата власт, а аз съм бил само едно главно секретарче.

Какво разбираме от този монолог?
1. Че Бойко Борисов говори за себе си като Жорж Ганчев - в трето лице, единствено число.
2. Че Борисов забравя, че е печелил мажоритарните избори в конкуренция с хора като Татяна Дончева и Бриго Аспарухов. Ако тях ги брои за състезатели, то вече знаем какъв спортсмен е самият Борисов.
3. Че не се разбира къде е вкарал структурите от охранителния бизнес? Че ги е вкарал в МВР, това вече го виждаме всички, но дали някога политиците ни ще разкрият цялата истина?
4. Че винаги е искал да бъде пожарникар и командир - на взвод, на рота, на батальон... "Човекът за едното красно име живей", както казва Рачко Пръдлето.

1 коментар:

Анонимен каза...

Бойко Борисов “неслучайно бил най-одобряваният ПОЛИТИК дори когато бил в МВР”.
Политик – шеф на професионалното ръководство на деполитизираното МВР! Горкият министър и политическо ръководство на МВР от НДСВ. Що се касае за професионалното ръководство, един полицай разказва (думите му бяха предадени в залата на НС), че им е било забранено да припарят до местопрестъплението докато Бойко Борисов не дойде .... с камерите на bTV.
Резерв на кого (кое, какво) е генерал лейтенант о.р. Борисов Бойко, Методиев. В обемистата си автобиография в Internet с милиционерска прецизност е изредил дати, укази, награди, но е пропуснал да посочи номера на указа, с който е удостоен със званието ген. лейтенант. На 25.06.2004 год. това може да е само непубликуваният указ № 208. Пропуснат е и пълният текст от указа: генерал майор (респ. лейтенант) от МВР. Но според действащите закони за МВР и за отбраната и въоръжените сили, ген.лейтенант има само в армията и е с три звезди на пагоните, а в девоенизираното МВР има главен комисар и комисар. Главният комисар о.р. Борисов забравя едно от основните правила на истинския пълководец: при победа пълководецът казва “НИЕ победихме”, а при поражение – “АЗ загубих”. Но в замяна на това Б.Б. прилага другото правило: атаката е най-добрата защита. Царят на популизма обвинява кого ли не в популизъм. На великия Сервантес приписват “формулата” за тежестта (истинският рейтинг) на човека в обществото: това е проста дроб, в чиито числител е оценката на обществото за човека, а в знаменателя – неговата самооценка.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).