29 февруари 2008

Бойко Борисов и Цветан Цветанов: обикновен цинизъм

Дневник съобщава, че ГЕРБ може да поиска оставката на транспортния министър заради пожара в нощния влак.
ГЕРБ ще поиска оставката на транспортния министър Петър Мутафчиев, ако се
докажат свидетелските показания за пожара в нощния влак "София-Кардам", заяви председателят на партията Цветан Цветанов в отговор на въпрос на пресконференция в Добрич днес. Той коментира, че инцидентът не трябва да
се политизира и очаква държавните институции да свършат своята работа, като бъдат посочени виновните лица и те понесат отговорност. Трябва да има виновни и наказани на високите нива на държавната власт, допълни Цветанов.


Какво разбираме от тези думи на лидера Цветанов?
1. Че за него виновните трябва да са налице и трябва да са именно на високите нива. Уговорка: ние сме за оставката на министъра, който е допуснал подобна катастрофа, независимо от конкретната вина на лицата, участвали пряко в действията.
2. Че цинизмът на Борисов е заразен и е обхванал и Цветанов: в този трагичен момент за него най-важното е оставката на някакъв си министър.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).