08 септември 2007

Бойко Борисов: в цялата страна има помияри

Новинарските агенции (Фокус, Актуално) съобщават днес:

На въпрос на журналисти за появилата се информация, че ГЕРБ подкрепя и другия кандидат Ваклин Стойновски, който си е направил сайт с негови снимки, Борисов отговори категорично, че се е запознал с Ваклин Стойновски по повод фасадното осветяване на над 140 сгради в столицата. „Въпросното лице беше намерило контакт с мен в София през ръководителите на една фирма за осветление, за да осветят археологическия музей. Ако не ме лъже паметта, тогава съм се запознал с него. А не му знам и името и оттогава не съм го виждал, не съм го чувал. Това, с което колегата Цветанов ме запозна е, че си е направил сайт с мои снимки. С мен се снима цялата страна. Аз съм сигурен, че имам поне милион и половина или два милиона снимки, лични, прегърнат с някого. На подобни мероприятия идват хиляди хора, на които давам автографи. Ако утре подобен човек си сложи такива снимки в сайта и твърди подобно нещо за мен, той е помияр. За мен това е точната дума. Това е злоупотреба с моето име. Тогава аз съм благодарил, че е дошъл и е осветил една сграда и той си е получил публичната награда, за това че си е дал парите да освети археологическия музей. Аз за това съм застанал пред камерите и съм казал благодаря ти за това, което си направил, за това точно, което си направил, а не по принцип. И след това да се възползваш от тази моя толерантност е помиярщина. Но в Бургас има много такива, които се опитват да направят подобно нещо. Такива има в цялата страна. Това означава, че сме много силни, че сме направили много и че сме много истински !” заяви Бойко Борисов.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че за Бойко Борисов е нормално да използва някого с популистки цели - напр. да плати осветлението на Археологическия музей, но обратното е помиярщина. По тази логика също такава помиярщина е и използването от страна на Бойко Борисов на връзките и контактите, които е имал в качеството си на главен секретар на МВР, например с Никола Саркози - тогава вътрешен министър на Франция. Борисов твърди днес, че е личен приятел с президента на Франция и че само заради него - Борисов - българските медици са свободни.
2. Че Бойко Борисов се е снимал с два милиона души. По 10 секунди на снимка прави около 5500 часа, разделено на 8 часа работен ден, излиза, че Бойко Борисов е прекарал над две години и половина, без съботите и неделите, вместо в работа, в снимки с народа.
3. Че въпреки тези 2,5 години, прекарани във фотосесии и в даване на автографи, Бойко Борисов не е подушил помиярите, а ги вижда едва сега - в предизборна обстановка.
4. Че Бойко Борисов е забравил да спомене освен тези снимки и за другите, които е правил на частни фотосесии с подбрани български фотографки. В близките дни ще публикуваме още информация по тази тема - информация, която е официално публикувана - в книга, написана от един негов много добър приятел.

3 коментара:

Kristina каза...

Ваклин Стойновски: Учуден съм от непредизвиканата вербална агресия на Бойко Борисов към мен


08 септември 2007 | 16:34 | Агенция "Фокус"

Бургас. Учуден съм от непредизвиканата вербална агресия на г-н Борисов към мен. Да, аз смятам, че “неговият човек” в Бургас е слаб и нерешителен и съм се аргументирал защо смятам, че е така. Това заяви пред Агенция "Фокус" кандидатът за кмет на Бургас Ваклин Стойновски по повод думите на столичния градоначалник и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че кандидатът за кмет на ГЕРБ за Бургас Димитър Николов няма да скача с парашут и няма да се бори с акули. Борисов каза това по повод думите на Стойновски, че ”кандидатът на ГЕРБ е нерешителен, и че от Бойко Борисов ще зависи това, което ще се случва в Бургас”.
Стойновски посочи, че четири години кандидатът на ГЕРБ в Бургас е работил в синхрон с досегашния кмет Костадинов и е мълчал на заседанията на общинския съвет.
“Когато се внасяха скандални докладни, удобно отсъстваше. Няма позиция, когато го атакуват, моли други да го защитават. Последния случай бе със скандалния ремонт на ул. “Фердинандова”, който е по-зле от Цариградско шосе в София. Аз сигнализирах за видимата търпимост на Николов към стореното от Костадинов. Първо скочи да го защитава Керезиев, а сега ми се стовари цялата тежка артилерия в лицето на Борисов. Г-н Борисов, аз наистина не мисля, че Николов ще има свое мнение за нещата в Бургас. Вие ще му нареждате за всичко. Ако трябва да Ви опонирам ще кажа, че за Бургас съм готов да се боря и с акули понеже не съм скочил с парашут тук”, заяви Стойновски. Той посочи, че относно сайта му - www.vaklin.com, Борисов е бил заблуден заблудили.
“Ако прецените, че не сте прав, моля, потърсете отговорност от хората си. На сайта ми има снимки, които представят моя бизнес и моята обществена ангажираност. Сред тях са и кадри от откриването на осъщественото от мен фасадно осветление на най-старата сграда в столицата – Археологическия музей. На събитието присъстваха много лица от публичното пространство. Никъде в сайта няма Вашето име или това на професор Васил Николов, който също е на снимките. Никога не съм твърдял, че се познавам с Вас, нито в пресата, нито пред хора. Не съм взимал автографи от Вас, не ми е в характера. За Археологическия музей съм работил с радост за да допринеса нещо за столицата в която е част от моя бизнес, а не за да търся признателност или благодарност. Както и Вие сам казахте не сме се чували или виждали никога след тази церемония. Като човек, ми стана неприятно, че ме обиждате в пресата преди да сте проверили случая. Използвам случая да демонстрирам как когато има проблем сам отговарям и търся решението”, посочи Стойновски

Анонимен каза...

Iz "bogatija rechnik" na edna GOLJAMA MUTRA

Анонимен каза...

http://www.bourgas.org/more_news.php?id=1087
преди известно време направихме шегичка и публикувахме прословутата снимка, открита в Интернет случайно, с тъп коментар под нея - за захарчето и опаковката. Видно е, че снимката не е от Бургас и няма нищо общо с партиите нито на единия, нито на другия симпатяга. С удивление установихме, че нашето несериозно писание, прочетено от вещи журналисти е предизвикало въпроси и коментари от старна на най-популярния /в смисъл на известен/ мъжага (Бойко Борисов) в държавата. Помияр, казано за Ваклин Стойновски е малко пресилено, особено, ако Бойко Борисов се огледа в това каква глутница от подобни има в кюпа, който подкрепя ГЕРБ в Бургас. Нищо лично!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).