15 август 2007

Бойко Борисов и "Фокус"



В последните седмици новинарската агенция "Фокус" публикува често-често новини около Бойко Борисов.
Обикновено се публикува съобщение за предстоящи събития с участието на Борисов, после информация за развоя на събитията и после информация за случилото се по-рано.

Читатели на този блог насочиха вниманието ни към факта, че новините за Бойко Борисов обикновено се застояват много дълго време и в рубриката "Най-четените новини". Същите хора отбелязват, че статиите винаги са положителни, а снимките на Бойко Борисов са винаги добре подбрани (снимката вляво няма да се появи във "Фокус"; тя е дело на блогъра Иво Мирчев и може да бъде видяна в пълен размер тук . На нея Борисов е заедно с бившия заместник кмет и още по-бивш милиционер Цветан Цветанов. Не е известно в какво качество присъства Цветанов в огледа на Борисов; може би шофьор?)

Един от известните български блогъри - Симион Патеев е написал текст, в който се срещат и думите:

"Честно казано по-добре да не четем "Фокус'', затова няма да дам линкове към медии - направи ми впечатление твърдият антиромски курс в агенцията..."


и по-нататък:


Блогърът Иво Мирчев е направил
фото и видео репортаж
от мястото на събитието. Браво! Предупредили
го да внимава за здравословното си състояние, като снима. Прикачам едно негово видео, което е много показателно - според мен се вижда ясно как всички популисти - от властта и извън нея са се събрали на едно място и нищо, ама абсолютно нищо не правят, само им тикат микрофони да говорят! Особено Бойко Борисов, който казва, цитирам -"Надявам се да се изчистят тези приказки за скинари и роми... Щот тука, ей там, им асфалтирахме преди десет дена пътя... Това не може да продължава така!"

Какво разбираме от тези факти?

1. Че за Бойко Борисов е важно, че общината е асфалтирала улиците и с това трябва да приключат претенциите на ромите.

2. Че Бойко Борисов се напъва да говори за щяло и нещяло, при това води със себе си и човек, който няма нищо общо със случая. Но пък е лидер на партията ГЕРБ.

2 коментара:

Анонимен каза...

На всяка манджа - мерудия!

Анонимен каза...

Аз чета предимно - по-обективни са от "Фокус"

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).