27 юли 2015

Крилатите фрази на Бойко Борисов излизат в книга


Вестник "Сега" ни информира:

"Всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни."
"На малко прасе и нов началник никога не се радвам."
"За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?"
"Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както казва Негово Величество: "Редки са ни керемидите, напича много по главата."
"Ако бъда избран за кмет, за две години София ще заприлича на Мюнхен и Виена."
"Думите отлитат, построеното остава."
"Идвам, виждам и давам още пари!"
"Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш."
"Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз говорих имаше двама-трима души в залата. Отишъл съм аз, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, а тях ги няма - ядат кюфтаци!"
"За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам."

Тези крилати мисли и много други са включени в книга, която ще излезе в края на другата седмица. "Бойко Борисов. (В) Първо лице" включва знакови фрази от кариерата му като главен секретар на МВР, кмет на София, премиер и депутат, съобщиха от издателство "Ludite". Оттам допълват, че книгата е подходяща за кандидат-кметове, депутати от управляващата коалиция и от опозицията, студенти по история, политолози, анализатори, журналисти, обикновени избиратели и за всички любители на спонтанната неподправена мисъл.

Какво разбираме от тази статия?
1. Дали ако глупостта имаше свойството да лети, то Бойко Борисов щеше да пърха като гълъб около парламента и да цвъка върху хората?

2. Че Бойко Борисов е обречен да управлява раята - в негласна коалиция с ДПС?
3. Че простото си е просто?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).