31 юли 2014

Има ли връзка между Бойко Борисов и СИК? Мутра ли е Бойко?

Журналистът Иван Бакалов е написал днес във Фейсбук:
"Голямо преживяване имах с Юли Москов в Нова ТВ сутринта. Той е един от журналистическия корпус на Бойко Борисов - Соня Колтуклиева, Милен Милушев, Илиана Беновска и бате Юли. Пращат ги на амбразурата да бранят Бойко, ако има заплаха. И от тях не можеш да вземеш думата. Та Юли обясни убедително и без да му трепне окото, че КТБ била банката на Сергей Станишев, чийто човек е Цветан Василев. А Бойко Борисов нямал нищо общо със СИК и нямало нито един факт, който да доказва тъмното му минало.
Юли е голям. Навремето в "24 часа", още беше шеф на спортния отдел, се помни една негова крилата фраза: "Батко, нема по-голям мошеник от мен в републиката"."

Разбира се, няма да се спираме на ноторните факти, че ген.л-т, д-р на науките Бойко М. Борисов е бил съдружник с Пашата и други хора с псевдоними, вкл. и свързани със СИК - нещо, което се вижда в записа от Иван Славков по-долу. Няма да четем и показанията около убийството на Бай Миле.
Ето две неща, които не са били никога отречени от самия Борисов.
Първо - какво казва новият съюзник на Бойко Борисов - депутатът Йордан Цонев от ДПС:Покойният Иван Славков - Батето, зет на Тодор Живков, говори за Бойко Борисов и как е станал охрана на пенсионирания диктатор.

Стенограма от Народното събрание:

ВЕЖДИ РАШИДОВ:... Новият морал означава, че децата искат да останат в България образовани, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2. (Силен шум, ръкопляскания, възгласи: „Браво!” от ГЕРБ.) Искат да изгонят мутрите от държавата. (Шум и реплики от ДПС.)
...
ЙОРДАН ЦОНЕВ: Господин Рашидов, когато говорите от тази трибуна, че всички искаме да изгоним мутрите от държавата, искам да Ви кажа, че първо трябва да изгоним Вашия председател, защото той е мутра. (Силен шум, оживление, ръкопляскания от КБ и ДПС.) Той е мутра. Казвам го тази трибуна и изобщо не се притеснявам.
Вие тук говорите, Цвета Караянчева говори за момче, което четири месеца е продавало застраховки от СИК. А основателят на СИК Бойко Борисов?! (Ръкопляскания от КБ и ДПС.) За какво ми говорите?!
Вие говорите тук за Калинки, говорите за назначения на физкултурници и кинезитерапевти. Ами че държавата господин Цветанов я управлява четири години с физкултурно образование. Това не е ли пример за Калинка?! По Вашите критерии, това е по Вашите критерии, колеги, не по нашите.
Вие твърдите, че една жена – професор, филолог, не може да управлява спорта. А един човек, който има Висш институт по физкултура, може да управлява държавата и службите за сигурност?! Аз не казвам, че не може, Вие казвате, че не може.
И тук ще ми говорите за мутри. Ами, да започнем да чистим мутрите по Вашите критерии. (Ръкопляскания от КБ и ДПС.)
ПРЕДСЕДАТЕЛ МАЯ МАНОЛОВА: Господин Кутев, заповядайте за трета реплика.
АНТОН КУТЕВ (КБ): Уважаеми господин Рашидов, аз ще започна там, откъдето приключи господин Цонев. Когато говорим за чистенето на мутрите, искам да Ви кажа, че по време на Вашето управление въпросният господин Борисов – дали е мутра или не, това според мен българските граждани трябва да преценят – но по Вашето управление за малко да се превърне в член на Съюза на художниците. (Ръкопляскания от КБ и ДПС.) Това пряко касае Вашата работа и това кои „калинки” къде попадаха. И дали хората, които можеха да бъдат там, където трябваше да бъдат, защото, когато Бойко Борисов стане член на Съюза на художниците, според мен, цялата ценностна система на цялото съсловие се обръща. Той почти беше станал. Беше въпрос на някакви си дребни решения да се приключи тази процедура. 

Какво разбираме от всичко това?
1. Че в миналото на Борисов има връзка със СИК? Но не е ясно за настоящето?
2. Че новият съюзник на ГЕРБ - ДПС са наясно с произхода на Борисов?
3. Че в стремежа да е във властта, Борисов е готов на всякакви компромиси, вкл. и да си замълчи за произхода си от СИК, за който говори Йордан Цонев?
4. Че е готов да бъде обявен и за мутра, стига да седи в кабинета на премиера на "Дондуков" 1?
5. Че Вежди Рашидов си прави майтап с лидера на ГЕРБ?
6. Нещо друго? Допълнете, моля.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).