28 юли 2014

Шизофрения или интереса клати феса: Доган иска да ме убие, но аз ще гласувам с ДПС

Напомняме на читателите речта на Бойко М. Борисов пред Народното събрание поради фундаменталното ѝ значение. Можете да я чуете тук:


Бойко Борисов в НС (снимка: Dariknews)
Бойко Борисов произнася речта си в НС
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ: Уважаема госпожо председател, уважаеми дами и господа народни представители! Благодаря, че приехте нашата оставка, която вчера депозирахме, с което се надявам всякакви спекулации да приключат.
След малко ще изляза да кажа и на тези хора, които са отвън – ние сме били винаги хората на реда и всеки, който оттук насетне започне да прави каквото и да било, свързано с обществения ред, няма да го приемаме за наш симпатизант и ще считам, че той е провокатор! Всякакви приказки – да се ходи на „Позитано” или пред която и да е друга централа, е долна провокация, която по никакъв начин не трябва да се допусне. Сега ще го кажа и на хората, ще ги помоля да се разотидат. Да се надявам оттук нататък държавата да може... (Възгласи и реплики в КБ.)
Тези, на които Вие платихте – с камъните и качулките. Аз не Ви обвиних. А Вие знаете, че Вашите хора от нас ги пратиха. Прекрасно знаете.
Искам да се обърна към господин Бисеров. Досега съм си мълчал. Досега съм си мълчал, но моля в дните, които остават на Парламента – доколкото разбирам ще има още няколко дни, да направите една комисия, да извикате директора на разузнаването да видите какъв материал е постъпил официално от партньорска разузнавателна централа, в който те уведомяват – точно когато Вие правихте тук една комисия – че се подготвя атентат по мен. Официален документ – разбира се, не за размножаване, не за разпространяване. Но понеже Вие минахте границата, искам хората да знаят. Там, в този документ се казва: „Заради борбата, заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган”. В официалния документ! (Ръкопляскания в ГЕРБ.) В официалния документ!
Господин Местан, моля Ви, защото към Вас имам уважение като политик, излъчете Вие комисия, отидете, проверете автентичността на този документ в нашата разузнавателна служба. Това е по време на Вашето управление, точно между изборите, в тези два месеца.
Досега си мълчах, но след като Бисеров си позволява такива клевети по мой адрес, когато съм заложил здравето и живота си да ги изловя и да ги екстрадирам, да ми прехвърляш такава глупост – нямам жал! Затова Вие излъчете депутати и отидете. И ако там не пише така...
ХРИСТО БИСЕРОВ (ДПС, от място): Да, да, Вие излъчете! Много си страшен! (Възгласи от ГЕРБ: „У-у-у”.)
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ: Аз не съм страшен. Страшни са тези, на които ме поръчвате, тези са страшни! И вярвайте, че са много страшни! Затова никой четири години не смееше да ги залавя и да ги екстрадира. Много са страшни! И за мен това действително е заплаха. Но там е написано... но да не си губим времето.
Господин Местан, моля Ви, лично Вие определете една комисия, отидете и го прочетете. Отидете и го прочетете!
Благодаря на всички, които са ни подкрепяли, и тези, които не са ни подкрепяли. И Ви моля всички да се опитаме да запазим гражданския мир и нормалната работа на държавата през двата-трите месеца, когато решите.
А лично Вас (обръща се към Христо Бисеров) не искам да Ви слушам! (Министър-председателят и членовете на кабинета напускат пленарната зала. Народните представители от ГЕРБ става прави. Ръкопляскания. Възгласи и реплики в КБ. Размяна на реплики между Христо Бисеров и Бойко Борисов. Народният представител Искра Фидосова иска думата за процедура.)
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Преди процедурата, госпожо Фидосова – лично обяснение от господин Бисеров. (Възгласи в ГЕРБ:”У-у-у”.)
Колеги, моля, запазете ред и не напускайте залата. Работата ни продължава.
Моля, прякото излъчване да бъде прекратено.
ХРИСТО БИСЕРОВ (ДПС): Тъй като министър-председателят поиска разсекретяване на документи, аз предлагам той като министър-председател да нареди на министъра на вътрешните работи да разсекрети папката „Лале”, за да се види там как един представител на подземния свят, разстрелян преди няколко години, казва: „Бойко взе парите.”
КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ (ГЕРБ, от място): Вие затова ли поръчвате убийство?!




Какво разбираме от речта на Борисов?
1. Че големият и смел политик се преструва на уплашен? Че е наистина уплашен, т.е. не е голям и смел? 
2. Че ако е имал такава информация, но нищо не е направил по нея, значи тя не е вярна?
3. Че е нямало да разпространи тази секретна информация, "ако Бисеров не е минал границата"?
4. Че ако е вярна тази информация, а Борисов гласува заедно с ДПС предложените промени в бюджета, значи той и Доган са се разбрали и вече разпределят порциите заедно?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).