17 юли 2014

Какво цопна в локвата?

Бойко се върна от "Европата" и ни напомни, че е автор на най-образното описание на българската политика - че е лайно, обвито в целофан. Той го каза по времето, когато беше главен секретар на МВР и все още амбициите му бяха да стане най-много министър на вътрешните работи.

Днес той продължава с "мъдростите":

Бойко Борисов самотен в Брюксел, юли 2014 г. Снимка: ФейсбукИ моите вчера цопнаха веднага, приеха закон за на практика цензура върху говоренето за партии (лапсус - има предвид банки, б. р.) в изпълнението на този ангажимент, на всичките тези точки, за което искам специално да се извиня от името на парламентарната група и да ви кажа, че по никакъв начин - то няма да има и парламент повече - такава точка няма да бъде вкарана или подкрепена от нас, обясни Борисов.

Какво разбираме от думите му?
1. Че мисли депутатите си за лайна, които са цопнали в локвата или в блатото?
2. Че говори за тях така, защото без него те са нищо?
3. Че бие отбой, след като тази точка бе всъщност гласувана от неговите депутати и тези на ДПС в комисията на 2-ри юли*?

________
* Напомняме на вас и на г-н Борисов какво се случи на това заседание:
Питането й (на представител на М-во на правосъдието - б. БББ) предизвика гнева на Цецка Цачева (ГЕРБ), която напомни на Филипова, че е поканена само да даде становище, а не да задава въпроси. Последва изказване от представител на Съюза на пострадалите от банките, който призова предложението да бъде оттеглено, тъй като напомняло за тоталитарното законодателство, преследвало критиците на властта.
След това предложенията на БНБ последователно бяха подкрепени от Димитър Лазаров и Данаил Кирилов от ГЕРБ, както и от Хамид Хамид, Митхат Метин и от председателя на комисията Четин Казак от ДПС.

Какво още разбираме от думите на Борисов?
1. Че се прави на ни лук ял, ни лук мирисал, след като само преди две седмици неговите топ-депутати са били категорично "за" предложените поправки?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).