19 юли 2014

Голямото пренаписване на историята и какво ни чака след 5-и октомври

Снощи в "Панорама" Бойко Борисов в продължение на половин час (видео) се занимаваше с
 пренаписване на историята. Продължи го и днес в различни медии. В "Панорама" думата "година" се среща 15 (петнадесет) пъти!

"Доживяхме време, в което мандатоносителят БСП цяла година заедно с ДПС, „Атака“ и двама-трима независими депутати, да направят така, че държавата да изпадне в колапс и парализа."
"...да направят правителство, което за една година нанесе такива щети на България, което вече за всички хора са ясни."
"...безспорен е фактът, че този кабинет за една година направи такива дефицити, такива беди във всяка една сфера – еврофондове, земеделие, социална политика, какво ли не още?"
"...до преди една година Орешарски се ползваше с името действително на експерт, на човек, който разбира."
"Южната дъга разцъфтя, за една година спряха Северната тангента и не се построи нищо."
"За една година те я сринаха държавата с една-единствена цел – ако може с нея да се срине и ГЕРБ."
"...половин милиард само за тази година от контрабанда са отишли в частните им джобове.."
Писмо до Цацаров"ако ГЕРБ на власт, веднага трябва да се вдигне таванът на дълга, да се вдигне бюджетния дефицит, да се разплатят тези неплатени договори, това са милиарди отново, и след това ще се затегне колана, за да се свали дефицитът"
"Нали техните хора оглавиха комисиите за „Авиоотряд 28“, за Петното, за Сливата, за какво ли не, направиха от парламента една година на дардаман с глупавите си комисии."
"Златна година за ГЕРБ, ужасна за държавата. Защо златна? Толкова много хора, които не са били за ГЕРБ, а аз съм откровен, никога нямаше и да ги махна, никога нямаше да разбера, че дори и такива неща са правили, така хубаво си очистихме партията, така хубаво си подредихме Изпълнителната комисия, така хубаво си…"

Какво разбираме от думите му?

1. Че повтаря нон-стоп как всичко в икономиката е лошо, за да забравят хората какво беше по времето, когато финансовият министър Дянков, който сега е на работа в Москва и е член на борда на руската ВТБ, но тогава "шляпаше руснаците" и ни даваше постна пица?
2. Че се води от прицнипа "Една лъжа, повторена сто пъти, става истина"?
3. Че си признава от кое най-много го е заболяло: "половин милиард само за тази година от контрабанда са отишли в частните им джобове" - от това, че парите от контрабандата са отишли в чуждите (а не в неговите???) джобове?
4. Че ако имаше данни за това, че сегашните крадат в такива размери, щеше да ги даде на прокуратурата, а вместо това пише "загрижени" писма за КТБ (виж писмото горе вдясно)?
5. Че ни информира какво смята да прави:  "да се вдигне бюджетния дефицит, да се разплатят тези неплатени договори, това са милиарди отново, и след това ще се затегне колана, за да се свали дефицитът", независимо от това, че дефицитът и сега си е в рамките на изискваните от ЕС три процента?
6. Че разбира годината като златна, но не споменава, че в ГЕРБ остана Цветан Цветанов, който е достатъчно добре описан в тефтерчето на Филип Златанов и вероятно е бил връзката на Борисов с Пеевски?

Заключение: 
Нас с вас ни чака едно ужасно управление, в което финансовият гений на Борисов ще се сблъска с разбирането на Цветанов за разделение на властите и уважението на двамата към независимата съдебна система?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).