16 юни 2014

Последно - искат ли Бойко за премиер в САЩ? И кой го иска? (епизод II)

Вчера писахме за визитата на о.з. "генерал" Борисов в САЩ. Днес има нужда от втори епизод по темата, защото се появиха нови доказателства за това какво цари в страната.

Бившият шеф на кабинета на бившия "премиер" Борисов днес казва по БНТ следните неща, които сме извадили и удебелили, за да са ви по-ясни:

"Румяна Бъчварова:... Ние успяхме да представим българската позиция по някои много важни въпроса. Те са важни не само за американската страна, но и за нас в България...
... и успяхме да разберем как, всъщност, се гледа на България в този момент. Посланието на американската страна беше, че те са много разтревожени...
...
Водещ: Получи ли Борисов подкрепа да управлява втори мандат като премиер?
Румяна Бъчварова: Не, не бих казала така...
....
Румяна Бъчварова: Аз си давам сметка… Не, тук става въпрос за подписване на договори, при това за подписване на договори, след като има ясно становище на партньорите ни, че те не трябва да бъдат дописани.
... той (Орешарски) като премиер е поел тази отговорност или е приел тази отговорност да предприеме действия, които са срещу волята на евроатлантическите ни партньори. Това е големият проблем за България и поради тази причина България изглежда по този начин. Това, което мога да добавя е, че всъщност, се оказва, че ние вече четвърта или пета година сме в една продължаваща проблемна ситуация заради Големия шлем, който беше подготвен на България.

Какво разбираме от това интервю?

1. Една опозиционна партия, която е успяла да спечели едва 6 от 17 мандата в последните избори, представя БЪЛГАРСКАТА ПОЗИЦИЯ? В какво качество представя БЪЛГАРСКАТА позиция? В кое министерство е съгласувана тази позиция?

2. Посланието на американската страна... Кой представлява АМЕРИКАНСКАТА СТРАНА? Със сигурност не е Виктория Нюланд, която всъщност не е дори зам.-министър.[1]

Кери с Ицхак Херцоg
3. С лидера на опозицията се среща четвърти по ранг в Държавния департамент чиновник. За сравнение - с лидера на опозицията в Израел - любима на Бойко страна - се среща първият дипломат на САЩ(виж снимката вдясно, от декември 2013 г.). Това е единственото, което може да ни подскаже какво мисли АМЕРИКАНСКАТА страна за г-н Борисов.

4. Бойко Борисов НЕ Е ПОЛУЧИЛ ПОДКРЕПА да управлява втори мандат като премиер.

5. Действията на Орешарски изведнъж придобиват героична окраска: той се е опълчил на "евроатлантическите ни партньори". Срещу тяхната воля да не се изгражда Южен поток. Оказва се, че е без значение дали той е добър или не за България, а че Орешарски не се вслушва във волята на запада.

6. Едва сега г-жа Бъчварова е разбрала, че "ние вече четвърта или пета година" имаме проблем с големия член, пардон - шлем, който беше подготвен на България. Т.е. не е виждала такъв проблем до този момент!?

П.П. Благодарим на "Афера", че ни препечатва! Само не сме съгласни да сме в рубриката "Скандално". Нищо скандално няма в това, че Бойко е в САЩ. Скандалното е, че ни е бил "премиер".

__________
[1] Факт. Всеки може да го провери на сайта на Държавния департамент. Джон Кери е министър (държавен секретар). Под него има двама заместници (deputy-secretary). Под тях има шест (6) по-дребни под-секретари, заместници на заместниците (under-secretary). Единият от тези под-секретари отговаря за политическите въпроси. Той има седем (7) асистенти. Та, г-жа Нюланд е една от тези седем асистенти, която е шеф на бюрото за европейски и евразийски работи. Всичко това го пише в Интернет, не е нужно човек да познава американската политическа система, за да се ориентира какво е значението на командировката на Борисов във Вашингтон... за Вашингтон!

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).