08 октомври 2013

Бойко, ВИС и СИК

Иван Петров, бивш столичен апелативен прокурор, пише в Интернет:

Бойковщина: Лицето Иван Иванов беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи, на не кое да е министерство, а на МВР. Няколко часа след това той беше уволнен заради криминално минало.
Коментар:Откровена лъжа! Иван Иванов не бе уволнен, тъй като не беше встъпил в длъжност. Премиерът отмени заповедта, с която го назначаваше. Лъжа е и, че е заради криминално минало. Повода беше, че Иванов е работил в офис на ВИС в началото на 90 години на миналия век, като счетоводител, когато е бил на 24 години.  
Защо Борисов не казва как човек от висшето общество на СИК достигна до най-високи длъжности в държавата? Може би, защото този човек е Той! Добре, че народът е мъдър и го уволни през май, та да си седи в къщи, но не и да бълва небивалици! А обръщението “лицето” говори за ниво на възпитание и култура! За съжаление във “Винету” няма уроци за това!  
А стилистката на изказа е просто убийствена – “назначен за зам-министър на вътрешните работи, на не кое да е министерство, а на МВР”. След като е “зам-министър на вътрешните работи” няма как да не е на МВР, не може да е на пощите! Малко по-нататък в изказа присъства и следния израз “този човек е върнат да твори закони за МВР и ДАНС, което е по-висша форма.” На кое е по-висша не се изяснява.  
Ако е на бойковщината, всичко е по-висша форма!

Какво разбираме от това мнение?
1. Че не само ние забелязваме идиотщините на Бойко?
2. Че СИК-аджията не обича ВИС-аджиите?
3. Че Бойко е неграмотен?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).