10 октомври 2012

Бойко и престъпността

Днес Бойко Борисов се срещна със секретаря по вътрешна сигурност на САЩ Джанет Наполитано. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и Наполитано подписаха междуправителствено споразумение за засилване на сътрудничеството в предотвратяването и борбата с тежката престъпност.
„Нашите служби работят усилено по разкриването на атентата в Сарафово, както и по предотвратяването на престъпност с фалшиви парични знаци", заяви премиерът Борисов.
Цветанов благодари за даренията от САЩ в размер на 20 млн. долара за сигурността по българската граница.
Това е една добра новина, но какво разбираме от нея?

1. Че независимо от хвалбите на Цветанов и Борисов, че са преборили тежката престъпност, тепърва ще засилват сътрудничеството със САЩ, за да се борят с нея?
2. Че независимо от хвалбите на Цветанов и Борисов, че българската граница е по-сигурна от всички граници на шенгенските страни, получаваме дарения от САЩ, за "сигурността по нея"?
3. Че "нашите служби работят усилено" по разкриване на атентата, но все още от работата им нищо не е постигнато?


Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).