26 юли 2010

Бойко и "Ипон"

Някак между другото мина една скромна информация от "Сега":

И това правителство не изневери на традицията на предишните управляващи да отпуска средства на организации, близки на властта. Сдружение спортен клуб "Ипон" ще получи 39 935 лв. от държавния бюджет, за да реализира проекта "Здраве за всички". Това става ясно от постановление на Министерския съвет, обнародвано в "Държавен вестник".
Сдружението, наследник на Карате клуб "Ипон", в който до 2002 г. основател и управляващ е бил премиерът Бойко Борисов, е едно от четирите юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на общественополезна дейност, субсидирани от централния бюджет за 2010 г.


Какво разбираме от тази новина?
1. Че Бойко не оставя своите фирми в беда, дори и ако става дума за 40 000 лева?
2. Че пак никой няма да посмее да го пита за този лобизъм?
3. Че дори и да посмее някой да го попита, Той скромно ще каже, че подкрепя спорта?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).