28 април 2010

Бойко и географията

Ето какво се появи в новините:

Бойко Борисов: Освен това още нещо, което е много важно да знаят зрителите.
Водещ: Набързо само да ви помоля да го кажете.
Бойко Борисов: Защото и аз не го знаех. Ние имаме, при подписването на споразумение с ЕС клауза, в която подпомагаме слабите и бедни държави.
Водещ: Кои?
Бойко Борисов: И тези пари, които ние опрощаваме реално, ще ни влязат в тази точка все едно сме... Вместо да внасяме вноски да подпомагаме бедните страни, ние ще искаме тези пари да ни се приспаднат все едно сме ги дали сега за тези страни.
Водещ: Ама Сирия не е бедна.
Бойко Борисов: Моля?
Водещ: Сирия не е бедна.
Бойко Борисов: Ами то аз не знам да има в Арабския свят бедна страна.
Водещ: Е именно де. Кого подпомагаме тогава?

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко си мисли, че "Арабския свят" включва само богатите на петрол страни? Явно не е чувал, горкият, за Египет, например?
2. Че не знае за елементарното задължение на България да подпомага не само "слабите и бедни държави", а и съседите?
3. Че не знае, че няма силни и слаби държави, а такива, в които се управлява демократично и такива, в които властта се наследява по най-недемократичен път?

1 коментар:

Анонимен каза...

tralalala

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).