08 март 2010

Бойко и отказът от суверенитет

Според "Дневник"

"Кметът на Габрово Томислав Дончев ще бъде предложен за министър, отговарящ за еврофондовете, заяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента. По време на парламентарния контрол той каза, че се обмисля назначаването на нов министър за управление на еврофондовете, но преди това иска да чуе мнението на представители на Европейската комисия за тази стъпка."

Уважаеми читатели,
представете си сега как Никола Саркози във Франция, Гордън Браун във Великобритания или Силвио Берлускони в Италия канят хора от Брюксел в Париж, Лондон или Рим, за да ги попитат дали могат да си назначат нов министър в кабинета.


Какво разбираме от това?
1. Че Бойко се е отказал от правото да управлява държавата самостоятелно?
2. Че се е поставил в услуга на чужди държави?
3. Че следващата стъпка ще е да звъни в Брюксел, за да попита дали може да свика заседание на Министерския съвет и какъв да е дневният ред?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).