16 декември 2009

Бойко и престъпността

Ако се чудите защо са се развилняли бандитите у нас, "премиерът" отговаря на вашето чудене:

Дръзките обири, станали в последните дни, не са случайни, коментира премиерът Бойко Борисов. Вече категорично и ясно се знаят престъпните групи, посочи Борисов. Според него грабежът на магистрала "Тракия", кражбата на 2 млн. лв. от офис на хипермаркет "Фантастико", нападението срещу софийски клон на "Райфайзенбанк" и другите обири, станали през последните 48 часа, не са извършени случайно.
"Те съвпадат с най-важното посещение в подкрепа на правителството и на държавата. И точно в този ден новините биват изместени от тези обири", коментира във вторник Борисов. Под най-важното посещение премиерът визира вчерашната еднодневна визита на бъдещия президент на Европейския съвет Херман ван Ромпой.


А "министърът" Цветанов допълни:

"Има 12-годишна присъда, просто апелацията, която върви, Апелативният съд, тези хора са на свобода", продължи да се възмущава Цветанов.
"С какво смятате, че те се занимават и с какво смятате, че те се издържат? С абсолютно всичко, което могат да правят и което те са правили. И тази агресивност при вчерашната операция на полицията вие видяхте, че те бяха безкомпромисни, готови на всичко, да стрелят с автомати, с цял сак с патрони. Те не са тръгнали за риба, те са тръгнали, за да убиват. Те са тръгнали, за да правят грабежи, да взимат пари и въобще не ги интересува за това кой какво си мисли за тях и каква им е съдбата оттук нататък. Представете си, че снощи имаше убит полицай, дори да беше убит, както е в момента, престъпникът, нали на някой съдия трябва да му тежи това нещо, тази тежест на тази отговорност, която носи в момента?!"


Какво разбираме от тези изказвания на нашите "големи" политици?
1. Че Ц.Ц. явно не знае как трябва да работи МВР. Щом знае, че "тези се издържали с престъпност", защо МВР не е събрало достатъчно данни, за да ги арестува и повдигне съответните обвинения?
2. Че Б.Б. също говори глупости - ако се знае категорично кои са престъпните банди, защо те не са заловени? Може би както по неговото "главносекретарстване" ще се стигне до арести на "известни на полицията" лица? Като са известни, защо не са заловени на местопроизшествието?
3. Че Ц.Ц. не разбира - ако има убит полицай, вината тежи на съвестта на министъра, а не на съдията. Министърът, другарю Цветанов, носи отговорност при такива случаи!
4. Убит е бил не престъпник, а гражданин. Щеше да е престъпник, ако го бяхте заловили и то с годни да бъде осъден доказателства. Какво се е случило на магистралата ние не знаем, но помним какво се случи на Чората, нали?

И накрая - помни ли "премиерът", че когато беше "главен секретар" гръмнаха Иван Тодоров - Доктора? А когато го убиха, коя чуждестранна ВИП персона бе наблизо? И какво направи "генерала"?

1 коментар:

Анонимен каза...

zdraveite.slu4aino namerih tozi sait sled qko tarsene vrazka sas boiko borisov..znam 4e moje da napravi mnogo ne6ta i 4e e protiv izmamnicite zatova re6ih da pi6a...iskam da vi podskaja 4e vav dimitrovgrad ima mnogo nespravedlivost ima lihvari izmamnici koito tormozqt horata koito prebivat i se mislqt za bogove zatova pi6a na vas na hora koito mogat da razni6tqt tezi ne6ta...edin go prebraha a golemiqt bos stoi na svoboda..........

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).