26 октомври 2009

Бойко Борисов и изборите: само харизма не стига

В София имаше частични избори, в община "Илинден".

Кандидатката на ГЕРБ за кмет на столичния район "Илинден" Миглена Веселинова събра най-много гласове, но не успя да спечели още от първия тур на частичните избори тази неделя, така че кметът на района ще бъде ясен след балотажа идната събота.

При ниска избирателна активност от 11.77%, Веселинова, която получи подкрепата на и СДС и ДСБ, събра 36.51 процента от гласовете. Кандидатът на БСП Владимир Данев е с 22.05 процента, а трети с разлика от 61 гласа и 20.48 процента е независимият кандидат за районен кмет Петър Ангелов, съобщиха от Общинската избирателна комисия.


Какво разбираме от тази новина?
1. Че харизмата на Бойко Борисов не стига, за да може всяка негова кандидатура да спечели служебно изборите?
2. Че в събота хората все пак ще гласуват за нея?
3. Че това е първият сериозен удар върху имиджа на "премиера" като човек, който с едната подкрепа може да накара хората да гласуват за неговия кандидат?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).