13 септември 2009

ГЕРБ, НДСВ и законите

Помните ли кой беше първият Закон, предложен от НДСВ през 2001 г.?
А знаете ли кой е първият от ГЕРБ?

Вижте сами:

"Депутати от ГЕРБ са внесли в парламента предложения за промени в Закона за културното наследство, с които се отменя изискването притежателите на движими културни ценности да представят официален документ за доказване на произхода им.

Според текста, качен на страницата на парламента, думата "официален" отпада, с което на практика колекционерите могат да си послужат с какъвто и да е документ, включително обикновен договор за покупко-продажба от частно лице или аукционна къща.

Промените са внесени от депутатите Павел Димитров и Даниела Петрова от ГЕРБ. Те предлагат удължаване на срока за регистрацията на колекциите от шест месеца на една година, прехвърляне на някои правомощия от Института за паметниците на културата на министъра и "между другото" се прокарва въпросната корекция."

През 2001 г. НДСВ внесе като първи законопроект "Закона за хазарта".

Какво разбираме от тези предложения?

1. Че и в двата случая нещата се повтарят?
2. Че и от двата закона се облагодетелстват определни лица?
3. Че и тия са като ония?

2 коментара:

Анонимен каза...

Интересното е че и двата закона - за хазарта и за паметниците на културата облагодетелстват един и същи човек - Васил Божков - Черепа.

Анонимен каза...

Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).