28 август 2009

Путин набива канчето на Бойко?

Българските и руските сайтове съобщават една и съща новина, но със съществени разлики:


Русия: Сегодня по инициативе болгарской стороны состоялся телефонный разговор Председателя Правительства России В.В.Путина с Премьер-министром Болгарии Б.Борисовым.
В ходе беседы В.В.Путин и Б.Борисов провели конструктивный обмен мнениями по актуальным вопросам торгово-экономического сотрудничества, в том числе российско-болгарского взаимодействия в энергетической сфере.
В.В.Путин и Б.Борисов также договорились провести встречу в Гданьске 1 сентября с.г. в рамках участия в Международных мероприятиях, посвященных 70-летию начала Второй мировой войны, а также согласовать в ближайшее время сроки проведения очередного заседания Межправительственной Российско-Болгарской комиссии по торгово-экономическому и научно-техническому сотрудничеству.

България: Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин. Двамата обсъдиха бъдещото развитие и възможностите за задълбочаване на традиционно добрите политически отношения между България и Руската федерация и проектите, по които двете страни са партньори – реализиране на газопровода „Южен поток”, петролопровода „Бургас – Александруполис” и строежа на АЕЦ „Белене”. „В момента страната ни проучва детайлите по сключените договори”, уточни премиерът Борисов.

Какво разбираме от тези съобщения?
1. Че на Бойко явно му припарва стола, щом е поискал да говори със самия Путин, срещу чиято държава злословеше само преди дни?
2. Че Бойко се прави на интересн с това уточнение, за което не се говори в информацията от Русия?
3. Че нашият пресцентър се срамува от това, че двамата ще се срещат в Гданск и не си го признава?
4. Че на Бойко са му набили канчето?

5 коментара:

Анонимен каза...

НИЕ ПЪК КАКВО РАЗБРАХМЕ:
1. Че според "www.boikopremier.blogspot.com", който разговаря по телефона със "самия Путин" , значи му пари под стола.
2. Че според "www.boikopremier.blogspot.com", който иска да изглежда интересен, трябва задължително да проучва детайлите. (Алоо, нашенските "стипендианти" по "оранжеви революции", ако с такива стратегии се опитвате да сваляте мадами, ще си останете цял живот девствени).
3. Че нашият пресцентър подава ОЧЕВАДЕН СИГНАЛ за окатите чужбинци: "кой започна пръв преди 70 години не е наша работа, ние не сме я подготвяли тая проклета война, ние ще акцентираме върху СПЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ енергийни приоритети и във Гданск, и в Берлин, и в Москва".
4. Че курсистите по "оранжеви революции" от "www.boikopremier.blogspot.com", след това доста семпло упражнение по манипулация ще останат с празни канчета. А ако продължават така с бездарното си "влияние", ще им набият канчетата, не друг а техните собствени задокеански спонсори.

Анонимен каза...

men ako pitate, sponsorite ne sa zadoekanski, a zad dunava.

Анонимен каза...

Истината е че поляците много ядосаха Путин! И понеже са домакини не може да си го изкара на тях, го отнесе Бойко. Но трябва всички да признаем, че тези проекти са затлачени от много години. Путин е прав! По добре да му кажем- не ,отколкото да буксуваме.Колко години се дъвчи проекта Бургас -Александруполис зарежете го ако не ви изнася.Нямаше да е толкова рязък тона ако поляците не си бяха показали ината, насред 'панаира'.Немога да проумея какво щеш ти Бойко на празненство по случай началото на Втората световна война?!Да не си забравил, че бяхме помагачи на Германия.Дори се спомена нещо в този контекст. Че не може помагачите на нацистите да са герои.Който те е накарал да отидеш там... на него се сърди ,похлъзнал те!Вярвам се кикоти някъде доволен.Да не е лично царят:)))))Винаги може една среща да се отложи ако прецениш, че е неловко да си в това време на това място.Времето за преговори също се избира да е удачно.Някой ти подля вода още в началото. Така и Станишев не го беше отнасял:(

Анонимен каза...

*не е точно да се каже празненство. отбелязване на 70г от началото на войната.

Анонимен каза...

Я этнический болгарин. Не знаю литературного болгарского языка. Зарабатываете деньги на всём. На газе и на нефти за транзит. Русские могут договорится с другими странами например с Турцие. И тогда Моя любима България мои да устани биз панталони.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).