26 август 2009

Бойко забранява думи

След като преди седмица Той забрани на Цветан Цветанов да използва бъдеще време "ще", днес Бойко отново блести с казаното след заседанието на Министерския съвет:

"На първия месец, откакто сме в управлението, увеличението на пенсиите е 9%, което е 48 млн. лв., а до края на годината 288 млн. лв. "Догодина 720 млн. лв. повече ще бъдат парите за пенсиите. Това е нашата воля, това съм го разпоредил на финансовия министър, това е искането на социалния министър. Думите "замразяване" и "спиране" съм ги забранил".

Какво разбираме от това изказване?
1. Че е забравил - увеличението на пенсиите беше от 1-ви юли, с решение на кабинета "Станишев"?
2. Че за следващата година ще има увеличение на пенсиите само с 20 лв / месечно, без да стане ясно от кога, от януари или от юли?
3. Че отново се опитва да се разграничава от правителството си ("те искат да замразят пенсиите, аз не давам")?

3 коментара:

Анонимен каза...

ББ за сега забранява само отделни думи... и завишава пенсиите от 1-ви юли/вероятно в качеството си на кмет/
Заместника му/персонално/ има да усвоява над 100 милиона до края на годината.
Шефа на митницата ще строи нова къщичка, след това ще бута старата,а ми се струва че го изпратиха да разчиства ...
Икономическия екип на ББ мина на думи през преразглеждане на бюджета,МВФ,нов шеф на БНБ,замразяване на Белене отказ от лизинг на самолетите за правителството и т.н.и май вече започна да си сяда на задника и да разбира,че само с уволнения и скандали в пресата,не се ръководи държавата.Заварили дупка в бюджета 0,5 милиарда лева,ще я направят до края на годината на 3 милиарда лева ,по вина на предишните, въпреки че за полугодието е похарчено само 1/3 от предвиденото.Май вече почнаха да ни мислят съвсем за балъци.

Анонимен каза...

Мистър Бойко - пере без накисване.
http://www.speshno.info/news.php?id=93977
Опитах да сложа и снимка, но не става. Ще ви е интересна сигурно.

Анонимен каза...

Ееее, мили сънародници, ми вие си го избрахте бе. Искахте бог да ви управлява и оправя - ей ви го. Да сте мислили като гласувате.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).