01 август 2009

Бойко Борисов и Иран

Вчера една новина мина почти незабелязано:

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди незабавно в Иран да бъде изпратен самолет, който да транспортира до България болния моряк Панко Тодоров. Разноските за полета ще бъдат за сметка на Министерството на здравеопазването.
Панко Тодоров, който е работил като моряк под панамски флаг, е приет по спешност за лечение в болница в иранския град Бандар Аббас в началото на юни. Почти два месеца той е лежал в реанимацията на болницата в състояние на кома. Според лекуващия го лекар, Тодоров вече е в съзнание и състоянието му се подобрява.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че Бойко Борисов си е взел поука от случаите с медиците в Либия и заловените шофьори в Ирак и действа бързо?
2. Че на практика демонстрира как работи авторитарният модел?
3. Че в Иран болниците лекуват, без да искат здравни осигуровки и др.п., с което направо удариха в земята нашето здравеопазване?

2 коментара:

Zlodeyski каза...

Е, както каза Царят - "Требе да гледаме положителното". Остава да се попълни въздушния флот за други такива случаи.

Стоянов каза...

Преди да продължите с плюенето си помислете че всеки от Вас може да бъде на мястото на моряка.Или ще разсъждаваме като комунисти "когато е за нас е друго,тогава може".

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).