29 юли 2009

Бойко започна с гафовете

През миналата седмица все още незаклелият се "премиер" Борисов заяви, че България е платила 100 милиона долара на Либия за свободата на медиците.
"Зюддойче цайтунг" разбира се подхваща темата, защото немците не могат да разберат, че "премиерът" е премиер в кавички и е голямо плямпало.
От българските медии само една, e-vestnik.bg, е посмяла да каже истината, но не е стигнал до край:
Изглежда Борисов не надскача нивото на вестниците по темата за освободените сестри. Защо Борисов назова тази сума? За да изтъкне някаква далавера? Какво значи “За тия пари можехме да освободим заложниците в Ирак”? Може би не трябваше България да освобождава сестрите?

Всъщност "премиерът" се дразни от успеха на Станишев по освобождаването на сестрите, защото ако си спомняте, самият той отиде в Ирак, за да спаси отвлечените и по-късно убити български шофьори. Безуспешно, разбира се. Но за това той не се изказва, а и останалите политици го щадят - не толкова него, колкото близките на шофьорите Кепов и Лазов. За които преди година про-правителственият и угоднически "Стандарт" написа, че никой не ги помни.

Какво разбираме от това изказване на "премиера"?
1. Че го е яд за спасените български медици?
2. Че се дразни, че друг е успял там, където той не е успял?
3. Че дава знак на терористите - отвличайте българи, защото плащаме по $ 15 милиона на човек?
4. Че не е разбрал - в очите на световните медии той е премиер без кавички и казаното от него се чете по целия свят, а не само от Николай Бареков сутрин по микрофона на бТВ?

2 коментара:

С. ДЕНЕВА каза...

Яко ме изкефихте, младежи! Браво!

Новини каза...

Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).