05 юни 2009

ГЕРБ, Бойко и изборите

Според социолозите, пред бТВ:

Цветозар Томов: Вижте, на всички избори досега в България, на всички парламентарни избори, неизбежно се е случвало едно и също – управляващата партия или партии са губили около половината от избирателите си спрямо предната кампания, а основният им политически конкурент е бил предизвестеният победител. Като обикновено основният политически конкурент е взимал 2 млн. гласа. ГЕРБ е фокус на недоволството от сегашното управление, предназначена е да спечели изборите. Резултатът на ГЕРБ обаче е унизително нисък. На фона на възможностите за привличане на такива гласове говори за задълбочаваща се криза на политическото представителство в България.

Какво разбираме от това?
1. Че дори и приятелски настроени към "кмета" Борисов социолози признават: "Резултатът на ГЕРБ обаче е унизително нисък"?
2. Че от предстоящите избори народът ще избере отново коалиция, но вместо с участието на НДСВ - с това на ГЕРБ?
3. Че може би това обяснява нежеланието на "кмета" да се яви на дебат със Станишев?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).