31 май 2009

Страхопъзльото Бойко

От медиите:
Министър-председателят Сергей Станишев подписа заповед за освобождаване от длъжност, считано от днес, на заместник-министъра на вътрешните работи Румен Андреев. Това съобщиха от правителствената информационна служба, цитирани от БТА. Причината е организирно празненство в деня на национален траур.
Освобождаването на Андреев от поста му е по предложение на министъра на вътрешните работи Михаил Миков.
Вчера вътрешният министър е информирал премиера, че служители на МВР отбелязват празник.
"Смятам, че в тази ситуация, когато цялата нация е в траур, това е много неуместно от морална гледна точка", заяви премиерът.
Междувременно кметът на София Бойко Борисов е разпоредил на заместник-кмета Юлия Ненкова да поиска оставката на ген. Емил Танев. Генералът е директор на дирекцията "Обществен ред и сигурност" в Столичната община.
Поисканата оставка е заради участието на ген. Танев в празненството на Венцислав Рангелов в деня на национален траур.

Какво разбираме от това?
1. Че "кметът" Бойко се страхува сам да поиска оставката на генерал Танев?
2. Че е поискал оставката, но само след като от БСП са я поискали?
3. Че Бойко се страхува дори да се изправи очи в очи със своите собствени хора?

3 коментара:

Анонимен каза...

Само да припомня още един акт на страхливост: ББ нареди на зам.-кмет да отмени протестите на 14 февруари.

Анонимен каза...

Авторът Св.св.Кирил и Методий няма ли си име, под което да публикува, та се гаври със светите братя. А как изглежда, има ли снимка? Добрите журналисти публикуват, като застават зад имената си и показват лицето си на хората.

Анонимен каза...

Анонимен,
а ти нямаш ли си име, под което да публикуваш искането си за снимките?
Или Бойко още не ти е измислил такова??

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).