27 януари 2009

Бойко Борисов и Васил Божков - Черепа

Човек на Бойко Борисов става шеф при Васко Черепа. За това информира "Дневник":

"Отстраненият, заради съмнения в уреждане на транспортни конкурси, бивш заместник-кмет на София Велизар Стоилов е новият прокурист на контролираното от Васил Божков дружество "Железопътна инфраструктура - холдингово дружество". Това стана ясно от съобщение на компанията до Българската фондова борса. Според него на 25 януари Стоилов е вписан в Търговския регистър като прокурист на холдинговото дружество."Железопътна инфраструктура - ХД" се занимава с производството, ремонт и поддръжка на влакови мотриси и локомотиви, както и с ремонт и поддръжка на жп мрежата. Председател на управителният съвет на холдинга е Васил Божков, който контролира още няколко компании в областта на пътната инфраструктура.Велизар Стоилов беше отстранен от кмета на София Бойко Борисов след скандала с нагласените конкурси за автобусни линии в столицата."

Какво разбираме от това съобщение?
1. Че Бойко се грижи за хората си.
2. Че трябва да е близък с Васил Божков - Черепа, за да може бившият зам.-кмет, хванат в корупционен скандал, да бъде назначен за шеф?
3. Че освен "Дневник" друг български вестник няма да напише нищо по въпроса.

2 коментара:

Анонимен каза...

Линкът http://oshte.info/doc/boikoborisov/001.htm
не се отваря. Много бих искала да получа достъп до тази публикация. Предварително благодаря.

Анонимен каза...

Приятно 'опасен' блог. :)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).