24 ноември 2008

Бойко Борисов и заледяването на улиците: гледайте позитивно

Днес се случи следното в София: 40 души се пребиха по заледените софийски улици само за три днес - от 8 до 11 часа. Пише го тук, тук, тук. Преди малко го казаха и по радиото.
От ''Пирогов'' съобщиха, че всички пострадали, преминали през болницата, са с травми на крайниците. Десет от прегледаните са оставени за лечение.
Според д-р Николай Икономов, шеф – екип в болницата, обикновено за едно дежурство минават общо 40 пациенти, пострадали при такива инциденти. В понеделник обаче това е станало само за три часа.
Директорът на Инспектората в Столична община Веска Георгиева обясни, че за заледените улици не е виновна общината. Отговорността за непочистените трамвайни спирки е на фирма ''Санел“, която е избрана от Столичната компания за градски транспорт (СГКТ). Контролът върху нея се осъществява от общината и СГКТ. Фирмата вече е предупредена и, ако не предприеме действия, ще бъде глобена. До края на деня спирките трябва да са почистени.
Висулките са грижа на гражданите, тротоарите пред магазини, банки и домове пък трябва да се почистят от собствениците. Глобата за гражданите и институциите, които не почистят висулки или леда пред сградите си, по сега действащата наредба на Столичната община варира от 50 до 500 лв..
Иначе инспекторите към общината изпълнявали задълженията си. Като доказателство за думите си директорът на столичния инспекторат съобщи, че в полунощ е бил глобен хотел.
''Не можем до всеки гражданин да сложим инспектор. Нека всички да гледаме позитивно“, заяви Георгиева пред БНР.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че явно нито един от тези 40 души не се е сетил да подаде иск срещу общината в СГС, защото именно общината е отговорна за избора на фирмите, които следва да почистват.
2. Че явно заразата "Симеон" - "гледайте позитивно" - действа и спрямо хората на Бойко.
3. Че до довечера ще стане ясно, че правителството е виновно, че кой друг?
4. Че зимата пак го изненада...

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).