07 ноември 2008

Бойко Борисов и Велизар Стоилов

През изминалата седмица стана ясно, че скандалът около далаверите на столичната община е по-голям:

"Уволнението на Велизар Стоиловне беше обаче по слух. То се случи, след като с помощта на общински съветници от БСП в медиите изтече стенограма за участието му в договорки с частни превозвачи за разпределение на общо 64 автобусни линии в два конкурса отпреди година. Никой не оспори автентичността на записа, дори и самият Стоилов, и при това положение единственият ход на Борисов беше да се раздели с него. Големият въпрос обаче е знаел ли е столичният кмет какви ги върши подчиненият му и ако отговорът е положителен, защо не се е задействал по-рано. Ако се съди по записа, Борисов е бил наясно със схемите в транспорта. Защото в хода на обсъждането кой от частниците коя линия да вземе Стоилов заявява: "Той (бел. ред. - Борисов) само ме помоли нищо да не правиме до изборите. Той е малко стресиран от... не е свикнал явно да го атакуват." И продължава: "Не иска да има атака до изборния ден. А след това е дал твърд картбланш на нещата.""

Какво разбираме от този цитат в "Капитал"?
1. Че Бойко Борисов е знаел за далаверата.
2. Че се е стресирал от атаките срещу него - нещо, което ние разкрихме в поредица статии, от които се вижда нервността му, когато в ефир го наричат "смешник", например.
3. Че в другите вестници този цитат не се появи, което означава, че те са все още под контролоа на Бойко Борисов
4. Че е неясно защо прокуратурата не се е самосезирала все още по този запис, за който и Велизар Стоилов си призна, че е автентичен?

1 коментар:

Анонимен каза...

На бунт, на борба! До строшим оковите на горките медии, в които ги е запрял Бойко. А защо прокуратурата не се е самосезирала, питайте Политбюро-нали неговото внуче я ръководи.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).