23 юли 2008

Бойко Борисов и докладите на ЕК

Днес излязоха докладите на Европейската комисия за напредъка на България. Ето реакцията на кмета Бойко Борисов по темата, според "Фокус":
Столичният кмет Бойко Борисов е обсъдил с председателя на ДАНС Петко Сертов съвпадението в отказа на ромите да почистват столицата с поредния доклад на Европейската комисия. Това съобщи за Агенция “Фокус” столичният градоначалник.„Председателят на ДАНС пое ангажимента да провери откъде тръгват слуховете и по какъв начин се дирижира отказът на ромите, ангажирани в почистването на София, да изпълняват своите задължения.”- заяви Бойко Борисов.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че Бойко Борисов е готов на всичко, само и само да бъде в медииния "блясък" покрай докладите
2. Че използва ДАНС за четка на собствения си образ.
3. Че е много съмнително това, че самият шеф на ДАНС не казва какво са говорили с Борисов, но Борисов го цитира.
4. Че Бойко Борисов не може да се оправи с почистването на боклука и търси под вола теле, за да се оправдае.

Какво "Фокус" не каза, но го пише в "Медиапул":

Настоящата "аварийна ситуация" е поредният епизод от абсурдните взаимоотношения на Столична община с концесионера. През април общината продължи без конкурс по Закона за обществените поръчки изтеклия договор на "Новера" за почистването на 5 столични района. Причината бе, че администрацията на Борисов необяснимо късно започна да подготвя документацията за възлагане на новата поръчка.

3 коментара:

Анонимен каза...

Вестник "Труд" от днес:

50 000 лева.
С толкова пари ще глоби Столичната община фирмата по чистота “Новера”. За това, че шест дни центърът на София не се вижда изпод смрадливи камари.
Шест дни!
През които концесионерът мрънка, а кметството бездейства. Вместо още при вида на първите преливащи контейнери да започне да глобява, да глобява и да... глобява. А накрая да скъса договора с “Новера” и да го метне върху купчините смет. Защото столичани плащат най-солените такси за събиране на боклука, а живеят в най-мръсния град. Защото, когато редовият гражданин не си върши работата, го наказват, а когато кръшка от службата - го уволняват!
Парадоксално е, че кметът Бойко Борисов вика опозицията по площадите заради доклада от Брюксел, а столицата му прилича на село от третия свят. Време му е да се замисли - как иска да управлява цяла държава, като с една фирма за смет не може да се оправи?

Анонимен каза...

За хора, наричащи се "безпристрастни", единственото, което доказвате е това, което се опитате да отречете в постовете си. А именно за т.нар. заговор с/у Бойко Борисов. Изключително прострастно. И прекалено скучно. Задавате глупави въпроси, на които няма да получите адекватни отговори, а само параноични изказвания от вечно озлобени хора.
Това е жалко. Сега да сменят кмета и веднага ще се направи нов блог с/у новия кмет.. Тъжна картинка..Съжалявам Ви..Вместо да уплътните времето си с нещо позитивно, Вие опитвате да настройвате хората негативно..
Жал ми е за Вас.

Анонимен каза...

Адаш,
Бойко Борисов си има достатъчно платени - с пари, х.й или каквото и да е - медии, които го хвалят достатъчно. Като не ти харесва тук, по-добре си ги чети тях, че след това можеш да си обършеш и задника с тях, щото те за друго не стават.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).