17 юли 2008

Яйцата на Бойко Борисов

Бойко Борисов обича да хапва яйца, но не обича да го замерват с такива. В утрешните медии няма да видим публикации по темата, но в някои от електронните има.
Всеки ден: "Яйца по Борисов" и малка дописка в "Медияпул": Столичани освиркаха и замериха с яйце Бойко Борисов заради строеж .
Във "Всеки ден":
Жители на квартал “Красно село” замериха с яйце столичния кмет Бойко Борисов на първа копка на детска градина. Информацията бeше потвърдена и от пресцентъра на Столична община. Около 30 жители в “Красно село” посрещнаха кмета с освирквания. В междублоковото пространство, където е предвидено да бъде построена детска градина, беше опъната палатка с плакати срещу строителството, а гражданите събираха подписка. Основните мотиви за недоволството на хората от квартала бяха слуховете, че освен детска градина на това място ще се строи, според едни - жилищна сграда, а според други - бизнесцентър. Освен това те изразиха недоволство от изсичането на дърветата в междублоковото пространство. Протестиращите прекъснаха с викове и опитите на районния кмет Пламен Църноречки да обясни, че освен детска градина там няма да се строи нещо друго... / ...Разгорещеният разговор между кмета и протестиращите премина в нападки срещу него, опит да бъде уцелен с яйце и политически определения...
Според "Медияпул": "Възрастна жена хвърли яйце по кмета и беше изведена от полицаи."
Според близката до кмета Борисов "Фокус" няма никакви проблеми, освен леки протести. Нито дума за яйцата на кмета.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че само електронните медии я съобщават
2. Че във вестниците и по телевизията няма да има нищо подобно
3. Че "любимецът на народа", "непокорното момче на политиката" (по Николай Бареков) вече започва да усеща жегата.
4. Че една само жена се намери, която да отстрами софиянци.

P.S. Вестник "Сега" отсрамва гилдията:
Протестиращите постепенно се поуспокоиха, но с пристигането на кмета Бойко Борисов спорът се разгоря с нова страст.Още с появата му възрастна гражданка подхвана кмета, че чертежите при всички случаи са фалшиви, защото нямат печати. "Измишльотини няма да слушам, давайте по същество", сопна се Борисов. Той се опита да обясни, че в квартала има 500 деца, чакащи за забавачка. "В тази детска градина ще играят децата от тези блокове", обясняваше Борисов. "Не искаме градина, а зелена площ", разкрещяха се в отговор пенсионери. За да онагледят безхаберието на кмета, те започнаха да скандират "БКП" и "Атака". "Ще ви скъсам комунистите (б.р. - на изборите), ще ви пратя там, където ви е мястото", ядоса се Борисов.За овладяването на ситуацията не помогнаха нито обясненията за 44-те детски градини, унищожени в предходни мандати - "Какво ни интересува това", нито клетвите на Борисов, че няма да подведе гражданите. Посред виковете на фона на песента "Нашият народ е непобедим" към кмета полетя яйце. То уцели стоящ до него мъж. Охраната на кмета настръхна, Борисов се вбеси, а полицията тактично отведе нарушителката на обществения ред - пенсионерката Дафина."Не мога да търпя, аз съм потомка на българи, лежали в Диарбекир", крещеше възрастната гражданка... Сюжетът съвсем се заплете при пристигането на майки с малки деца, които искат детска градина. "Тук ще има детска градина напук на всичко", избухна Борисов. В яда си на въпрос на журналистка за доклада на ОЛАФ Борисов отново повтори - "Тук ще има детска градина".

4 коментара:

Анонимен каза...

Позволих си copy-paste на коментара на "Ot blok 2 v Krasno selo" по повод информацията в mediapool.bg за конфликта между кмета и красноселци:

"153 семейства от блока протестират срещу проект на общината в квадрат 314 - на мястото на детска градина 93 (в отчуждените им навремето къщи и парцели срещу по един апартамент) да се построи сграда "за обществено. жил строителство и търговия и озеленяване" - проектът е от 17.03.2008 г.
Детска градина да остане само 1/3 от сегашната площ - филиалът, отдаден на частна детска градина (договорът е продърлжен през м. октомври 2007 г. за нови 5 години) и на мястото на детската ясла близо до пазара "Красно село".
Според изказване на представител в общината в телевизионно предаване вчера това не било вярно - ставало уж дума точно за детска градина. Но в проекта ясно е записано "за детска градина" само върху площта на отдадения за частна детска градина филиал - от другата страна на ул. "Дойран" и "Дебър". Детската ясла, филиалът и детска градина 93 са обединени неотдавна в ОДЗ, за да може да се "подари" някому теренът. Изводите са ясни и обезпокоителни"

Изводите наистина са ясни и обезпокоителни - от Прозрачния може да се очаква всякакъв удар зад гърба.

Анонимен каза...

Сюжетът съвсем се заплете при пристигането на майки с малки деца, които искат детска градина

Анонимен каза...

Първа копка, рязане на трикольорни ленти, разплискване на менци с вода,чупене на бутилка щампанско са безнадеждно остарели ритуали. Вече се въвежда ритуала "чупене на яйца". Търговията с запъртъци ще разцъфти..

Анонимен каза...

Задачата на кмета е да предотвратява, а не да създава конфликтни сюжети.Свършиха ли се терените в София за да се посяга на малкото останала зеленина. Защо не обсъди прозрачно идеята с обществеността на района и не я убеди, а трябваха крясъци и атавистични комунистически обиди. Майките основателно искат места в детските градини. През първия си мандат ББ прави партия вместо детски градини. После провали иначе добрата идея за компютърно регистриране на чакащите, налагайки принципа "най-бързият печели". За тази година обещаваше 13 (11,12) нови детски градини и около толкова разширени и ремонтирани. Вече сме във втората половина на годината. Знае ли някой как върви ремонта и новото строителство. Само благодарение на яйцето научихме за една от бъдещите ? детски градини.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).