30 юни 2008

Бойко Борисов и далаверата с имотите му

Както пишат всички български медии днес, истината за Бойко Борисов лъсна. Разбира се, в нашите медии няма да видите такова заглавие, каквото си позволяваме да сложим на сайта ЗА Бойко.
Оказва се, че нашият кмет е дала..., хм, не - предприемчив българин!
Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е декларирал, че е закупил парцел в родното си място Банкя от 462 кв. м. на нищожната цена от 3497 лева, а е продал парцел в Драгалевци от 450 кв. м. за 90 хиляди лева. Отделно имал 125 хиляди лева в банка.

Какво разбираме от тази декларация на Борисов?
1. Че в Банкя цената на земята е около 30 пъти по-ниска от тази в Драгалевци? Едва ли, като се има предвид, че в Иваняне президентът и съпругата му Зорка Първанова са купили три декара нива за 45 238 лева.
2. Че в Драгалевци земята е скъпа? Но чак пък да е 200,000 лева за декар?
3. Че нищо не може да попречи на кмета да купи евтино и да продаде скъпо. Вероятно и с боклука на столицата е така.
4. Че за Борисов всичко е ясно - той може да прави онова, срещу което се "бори" на думи.

4 коментара:

Анонимен каза...

От днес билетчето е левче.
Не видях бойко да плисне котле с вода пред някоя мотриса с повишена цена.
Медиите срамежливо добавят бойковото билетче към ценовия шок (14-18 %)от поскъпването на тока, централното отопление и природния газ , пропускайки, че билетчето скочи с цели 42,85 %.
В такива случаи на пангара е Велизар Стоилов.
От 01 юли трябваше да зарабати обещаваната от години нова електронна система за таксуване. Отлага се за сега с още един месец. Според Стоилов - защото софийските вандали счупили 40 валидатора, а според друг общински шеф - по вина на чуждата фирма.И тъй като ако все пак заработи, то ще е само в електротранспорта, сиреч още дълго ще е скъпа играчка.
Какво плащаме с левчето.
- безплатни карти за 3000 общински служители и членовете на техните семейства, който денонощно се грижат за просперитета на София;
- пътуването на гратисчиите. Според Стоилов дневно градския транспорт
има от 1 до 1,3 милиона пътници, което прави около 450 хиляди за година. Някой каза, че дневно има 150 хиляди гратисчии, друг каза, че годишно има 150 милиона гратисчии (т.е.30 %).бойко, вземи та кажи една вярна цифра - не като за бездомните кучета;
- ниската ефективност (производителност) на градския транспорт, който поради задръстванията и лошите улици има
крайно ниска средна скорост и за едни и същи маршрутни километри трябва да поддържа повече коли и шофьори (ватмани). бойко компенсира безхаберието си по отношение трафика и задръстванията с 35 нови мерцедеса, с които вече два пъти "оправдава" поскъпването.

Анонимен каза...

Поправка:450 милиона за година.
извинения.

Радан Кънев каза...

Чета този блог с интерес и го одобрявам (пуснал съм и линк).

Тук обаче искам да отбележа, че 200лв./кв.м. е СЪВСЕМ нормална цена за Драгалевци, ако мястото е хубаво.

Дали това е пазар, лудост или нещо друго, не коментирам:), но това са цените.

За Банкя е ясно - покрили са сделката по данъчна оценка.

Анонимен каза...

Мошеник! Съд и затвор!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).