19 юни 2008

Бойко Борисов и Брюкесл

Брюксел, Белгия /КРОСС/ - Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова от Брюксел премиерът Станишев да се отърве от всички министри и зам.-министри, които имат вина за спирането на средства от еврофондовете. Борисов, който участва в работен обяд на Европейската народна партия /ЕНП/ заедно с председателите на Европейската комисия и Европейския парламент Барозу и Пьотеринг, беше категоричен, че спряното финансиране е тежък удар върху развитието на държавата и трябва да се потърси политическа отговорност за това. "Истински се надявам корумпираните министри и зам.-министри, заради тези, които ни спират фондовете, да бъдат незабавно отстранявани и давани на прокурор. В противен случай няма как държавата да дръпне напред. Да спират фондовете и да ни слагат мониторинг на министрите - от това по-слаба оценка няма как да се напише. Това е две минус", заяви Борисов. Той добави, че има информация за предстоящо спиране на още европейски средства за България. По думите му управляващите трябва да направят всичко възможно да предотвратят това. Бойко Борисов каза още, че лично ще лобира пред партньорите си от ЕНП да не се налагат санкции на страната, защото потърпевши ще са гражданите, а не политиците.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че спекулира с доклада - имал информация за предстоящо спиране, но управляващите трябвало да го предотвратят. Така, ако има спиране, ще каже: "Ами аз им казвах, ама виждате тройната коалиция (и Президентът) не се интересуват от това, защото са дошли да грабят". Ако няма спиране, ще твърди, че е заради неговото предупреждение. И, разбира се, няма да видите такъв коментар в никоя нашенска медия.
2. Че според Борисов държавата ще "дръпне напред" (??), но само ако министрите или заместниците им са уволнени. Вероятно затова столицата не "дърпа напред" по решаването на проблемите с асфалтирането, водата, чистотата - защото Борисов не уволнява никого.
3. Че е ясно защо в София нищо не върви - защото кметът е в Брюксел.
4. Че не разбрахме кой плаща на преводачката, която е с него, защото е известен фактът, че Борисов не говори на нито един европейски език, освен на български

2 коментара:

Анонимен каза...

МУТРАТА б.борисов ИМА И СОЛИДНА ОХРАНА .ЗНАЧИ И КАТО ОХРАНИТЕЛ(БИВШ)Е БИЛ НЕКАДЪРЕН КАТО ТАКЪВ.КОЙ МУ ПЛАЩА ОХРАНАТА? ОСВЕН ТОВА СЪЩИЯТ ,СЛЕД КАТО Е ОХРАНЯВАН Е ЕДИН СТРАХЛИВЕЦ .НАЛИ БИЛ БЕЗСТРАШЕН .ЕДНО Е ЯСНО б.борисов Е ВЕЧНО ХЛЕНЧЕСТА МУТРА,СТАХЛИВЕЦ,СМЕШНИК,ПРАВОВЕРЕН КОМУНИСТ И МЕНТЕ ПОЛИТИК .

Анонимен каза...

А гледахте ли последното предаване "Отечествен форнт"? Участваха "братя" Галеви. Единият по начин на говорене, по маниер, по начин на мислене си беше досущ Бойко Борисов. Дори беше облякъл червена тениска. Който го е гледал, не може да не му е изболо това нещо очичките.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).