25 януари 2008

Смешникът Бойко Борисов лъже, Бареков маже


Днес в ефира на бТВ се проведе поредният слагачески разговор с Бойко Борисов.
Беше отигран от тримата участници в най-добър стил, с който биха могли да заблудят зрителите, че действително се произвежда новина - любимата тема на водещия Николай Бареков (на снимката той е вдясно).
Истината, както ще се убедите от текстовете и коментарите по-долу е по-различна. Нищо не се е случило между Борисов и Бареков и тепърва ще бъдем свидетели на сутрешни кратки музикални форми в ефира на бТВ. Убедете се сами:
Водещ: ...Добро утро, генерале.
Бойко Борисов: Добър ден.
Както винаги водещият угодничи, като нарича кмета "генерал". Ако беше толкова принципен, тогава би наричал и Димо Гяуров, Атанас Атанасов, както и всеки бивш генерал със същото прозвище.
Бойко Борисов: ...Или идва атомната централа “Белене”, 5 милиарда инвестиции. Една думичка там би означавала, или държавна гаранция, че ние тепърва ще инвестираме 5 милиарда, след това ще си ги връщаме от тях години наред. През това време III-ти и IV-ти реактор не работят. Откъде ще изкараме парите, от коя икономика?
Разбира се, за един икономически некомпетентен пожарникар идеята, че парите трябва да се изработят от продажбата на ток на потребителите е непонятна - той самият твърди наляво и надясно, че парите трябвало да ни ги даде "Европейския съюз", сякаш ЕС е Дядо Коледа.
Водещ: Добре, ако искате да изразите политическа позиция, имате възможност, защото на практика с тези подписани договори България става енергийно зависима от Русия, това е поне факт, за добро или за лошо. Според вас, това добро ли е, или е лошо?
Бойко Борисов: Вижте, точно и ясно може да се каже нещо дали е добро или лошо, когато го прочетем и го видим. Ние в момента не можем да коментираме нито един параметър. И аз се радвам, че премиерът се е вслушал в моя съвет, макар че след дъжд качулка, вече подписан договор ще го представя в парламента. Ако този договор беше минал през парламента, ако там бяхме чули политическите позиции на отделните партии, ние щяхме да знаем какво подписваме. И съответно премиерът като си слага подписа, ще знае на каква обществена подкрепа се надява.
Обърнете внимание как водещият твърди като факт, че България станала енергийно зависима от Русия?! За него една тръба, която просто минава през страната, я прави "енергийно зависима". А пък Борисов се засилва по темата за обсъждането в Парламента. Вероятно не знае, горкият, че Парламентър ратифицира договорите след като те са подписани, а не предварително. Но това едва ли ни изненадва, след като знаем колко грамотен е кметът...
Водещ: Вие, лично, ако бяхте премиер в същия момент, бихте ли се подписал под договор 50 на 50 с Путин, договор, с който му ставате равностоен партньор, ортак в истинския смисъл на думата, и Путин е зависим от вас, и вие от него?
Бойко Борисов: На територията на България ние сме достатъчно гарантирани от Европейския съюз и НАТО и няма нужда тръбите да бъдат руски.
Забелязвате думичката "ортак", която има негативно звучене в българския език, нали? Икономическият гений на Борисов го кара да твърди, че нямало нужда тръбите да бъдат руски - той не знае, че навсякъде руските компании, а преди това съветските, строят тръбопроводите. С техни пари. Но нали забелязвате как две минути по-рано Борисов искаше парите за атомната електроцентрала да не са български, а пък сега иска парите за тръбите да са български.
Бойко Борисов: ... Така че, ако трябваше да се подпише от нас такъв договор, то щеше да бъде защитен абсолютно националният интерес и аз съм убеден, че както гърците по “Бургас-Александруполис” изиграха техните карти, освен инвестиции, освен рафинерия, която ще правят там, те са добре, защитиха си интереса. Докато ние пускаме да мине тръбата без никакви гаранции за екологията. Не можеш да коментираш.
Борисов не знае (?), че гърците строят в Александруполис, а ние не строим нищо в Бургас по една проста причина: ние нашето сме си го построили още по времето на социализма. И рафинерията - "Нефтохим", и пристанището. А за гаранциите за екологията пък да не говорим - сякаш това, че ще се разтоварват по още един танкер на ден ще има значение за Бургас.
Бойко Борисов: От еврокомисаря по енергетика онзи ден разбрахме, че затварянето на III-ти и IV-ти реактор е бил неразривна част от Договора за присъединяването. Договора за присъединяване го подписа Станишев, значи, той много добре знае какво е подписал.
Водещ: Това беше свършен факт. Той подписа формално едно договорено неща от НДСВ и СДС.
Бойко Борисов: Не, не е формален акт, защото първото и най-важно, което той като реклама на неговото правителство слага, когато го хвали, е, че е подписал договора в Европейския съюз.
Разбира се, Борисов не знае, че договорът е подписан от Симеон Сакскобургготски и Георги Първанов на 25.04.2005 г. Понеже и водещият не го знае, могат да го прочетат в сайта на президента.
Ивелин Николов: Добро утро! Не мога да разбера защо този смешник, кметът на София, по този нелогичен начин продължава да напада премиера. Не е логично кметът на София да се държи по този ненормален начин...
Бойко Борисов: Би трябвало да намерите премиера , г-н Бареков. Аз не мога да говоря с...
Ивелин Николов: ... в студиото на вашата телевизия. Ако той има намерение с икономически аргументи да участва в българското управление...
Бойко Борисов: Той кой е Ивелин Николов?
Ивелин Николов: От ръководството на партията.
Бойко Борисов: Свържете се с някой. Когато дойде мой член на ръководството на партията, (...) ще бъде Николов. Ако премиерът е на телефона, да разговаряме.
И тук кметът демонстрира липсата си на знания за разделението на властите. Той иска да си говори с премиера, но не знае, че министър-председателите си говорят с министър-председатели. Ако иска да си говори с лидера на БСП, тогава самият Борисов би трябвало да е формален лидер на ГЕРБ. Но Борисов иска да бъде и кмет, и лидер на партията. Той не иска да е само председател на партията си, защото няма да има достъп до властта, до охраната от НСО и най-важното: до бюджета на София. Самият той беше споменал преди време, че ако излезе от властта него ще го ликвидират физически. Никой не го е попитал какво иска да каже с тези си думи и кой иска да го ликвидира, както и по какъв начин му помага кметството, за да не бъде ликвидиран.
Бойко Борисов: И кой ви накара тогава, кой редактор ви накара да зададете въпроса, че ще правим с БСП коалиция, преди малко?
Водещ: Никой, това си е мой въпрос и знаете, че си е запазена марка.
Финалът на разговора е доказателство, че всичко е било предварително договорено, защото Борисов изкарва Бареков независим от редакторите му, а и му дава възможност да демонстрира колко добър водещ е. Ние вече видяхме колко добър е, когато се поведе по думите на Борисов за тръбопровода, за Договора за присъединяване и т.н.
Какво разбираме от това интервю?
1. Че Борисов е силно докачлив, особено ако го настъпят по мазолите.
2. Че е по-добре по-често да го пускат в ефира с членове на ръководството на БСП
3. Извод: Борисов има още много хляб да яде, преди да може да стане дори и невзрачен смешник.

3 коментара:

Анонимен каза...

ТЕНЕКИЙКИТЕ ,КОИТО СА ДАЛИ НА б.борисов ВЪВ ФРАНЦИЯ СА ЗА ТОВА ЧЕ УМЕЕ ДА СМЕНЯ МНОГО ДОБРЕ ПАМПЕРСИ-СПРАВКА КЪРВАВИЯ ДИКТАТОР т.живков И мунчо ОТ МАДРИД.РУСКАТА ТЕНЕКИЯ СИ Я ЗАСЛУЖИЛ ЗА ВЯРНА СЛУЖБА КЪМ путин И кгб.ЖАЛКО ЧЕ СМЕШНИКА б.борисов НЕ ЗНАЕ , ЧЕ ИМА ВЕСТНИК "КУЛТУРА" И FROG NEWS. ЩЕШЕ ДА ГИ "КУПИ" КАКТО ВЕСТНИК"седем".

tropancho каза...

Знаещи писаха, че този "Ломоносов" не е онзи "Ломоносов", с който са удостоени светила на науката, а "стойността" му (на медала)е горе-долу като на френските "тенекийки". С тази медаломания (грамотомания, похваломания - жезъл,титла, сертификат 9001,кръст,знак,оръжие) ми напомня Ненчо от "Комиците". Дали сценалистите чрез дрънкането на медали не са търсили алюзия с Бойко.
Имам и друг спомен: след раздора ни с комшиите рисуваха бившия друг Тито "еднакво виден отвсякъде" със сатър и медали и на четирибуквието.Не е алюзия.

Анонимен каза...

Основателно подчертавате вопиющата некомпетентност на кмета по проблеми, по които един кмет с мегапретенции би трябвало да има поне "оща култура".Но това наистина са сложни проблеми с широк спектър и мнозинството от зрителите и слушателите не са, не могат и не е необходимо да са компетентни. За тези зрители, слушатели и читетели говори ката ден от екрани и страници бойко и има най-високия рейтинг.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).