18 декември 2007

Бойко Борисов и полицейските му разкрития

Днес в "Сега" се е появил леееееко критичен материал за полицейската работа на Борисов. Вижте сами:

В личен разговор Христоско признава искрено на кмета Бойко Борисов, че е източил стотици хиляди левове. Борисов го кара да си пише моментално самопризнанията, вика прокурор и... сега държавата се занимава с личността на Вретенаров. Хем е смешен, хем е доста тъжен този цирк, който гледаме.
Не ме разбирайте погрешно, няма лошо лично кметът да лови престъпници. Вярно, много е екзотично и по някакъв начин принизява Бойко Борисов до нивото на прочутия кмет на с. Галиче Ценко Чоков, който сам беше полиция, съд и присъда.
Градоначалникът трябва да въведе ред: да назначи ревизия във всички дружества, да намери воля да реши проблема с безобразията, които се случват там, и да остави всичко останало в ръцете на данъчните, икономическа полиция, прокуратура и съд.
Пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ обясни, че аферата в "Трамкар" е елементарна за разкриване и лесна за разрешаване дори и от прокурорска гледна точка. Добро утро, кмете! Добро утро, прокурори!
След като години наред колегите пишат какво се случва в столичната община, направиха се тонове разследвания коя партия кои фирми държи, какви пари евентуално се източват и какви са най-общо схемите, никой, ама абсолютно никой не реагира. Като се тръгне от боклука и се мине през "Топлофикация", "Софийски имоти", "Озеленяване", БКС... няма дружество, в което общината има пръст и да не плаче за разследване. Общински шефове разхождат Мис България, общински фирми спонсорират футболни отбори... Всичко това е очевадно и нагло. Но някой да се трогна? Не...
Ако както казва Бойко Борисов, аферата "Трамкар" е толкова елементарна за разкриване и лесна за разрешаване, къде, по дяволите, беше той две години, че не даде сигнал в прокуратурата. Трудно някой ще обясни, че за две години управление на града Бойко Борисов, политик номер едно в страната, награждаваният от ФБР и Интерпол полицай, собственикът на охранителна фирма, няма да се усети, че Вретенаров върти далавери.

Какво разбираме от тази статия?
1. Че макар и плахо, се появяват наченки на критика срещу Борисов.
2. Че авторът не се е осмелил да зададе и следващия логичен въпрос: а къде, по дяволите, беше Борисов пет години като главен секретар на МВР, че не успя да хване с годни за съд доказателства и един общински престъпник?
3. Че Бойко Борисов е "принизен" до кмета на Галичене. Истината е, че онзи поне може и да е хванал някой истински престъпник и да го е осъдил. Докато за арестите на Борисов знаем само от бТВ, но не и от влязлите в сила присъди.

1 коментар:

RoujkaBG каза...

Е,как къде е бил Бойко по време на 5г му мандат на главен секретар на МВР?Има ли някой,който да не знае,че винаги беше един час по-рано на местопрестъплението?!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).