09 октомври 2007

Бойко Борисов и мутрите

Уважаеми читатели, играта вече става истинска.
Днес ръководители от БСП са започнали да разкриват постепенно някои скрити черти от характера на Бойко Борисов. Убедете се сами:


Водачът на червената листа Георги Кадиев... коментира по адрес на Борисов, че “мутрата си е мутра, дори когато е обвита в целофан” и че “простащина и арогантност лъхат от него”. По мнението на Кадиев, Борисов е “изтървал няколко епохи в човешкото си развитие”. Бившият зам.-министър, който бе наречен от столичния кмет “кретен”, каза, че няма да завежда дело за обида, защото това е под достойнството му.
...
Мутрата си е мутра, простакът си е простак”, повтори и лидерът на БСП-София Румен Овчаров, като цитира виетнамска поговорка “не спори с глупака, защото публиката не може да разбере кой кой е”.
...
“Пророкувах това поведение на Борисов. Човек, който се крие и лъже за миналото си, ще лъже и за бъдещето си”, обяви на специален брифинг в щаба си Бриго Аспарухов. Допълни, че за него Борисов се е проявил като страхливец, което не “се вписва в опита му да създава визията на мачо”.
По повод думите на досегашния кмет, че се “заклева” и “да пукне”, ако лъже и не казва истината за среща с червения кандидат, Аспарухов попита дали това са изрази на политик, кандидат за кмет на София или на човек, който се стреми към премиерския пост в държавата или “е лексикон на човек от подземния свят”. “Отговорът се налага сам по себе си”, добави той, като пак каза, че в главата на “Бойко Борисов съществуват конспирации, мистерии и изявата му се вписва изцяло в мътните му разбирания за политически живот, да не говорим за коректност и морал”.

...
Председателят на Градския съвет на БСП Румен Овчаров от своя страна каза, че “става дума за едно явление, което се опитва да обсеби България”. “Явлението се казва простащина, мутраджийство, дебелоочие и нахалство”, заяви Овчаров. Той коментира, че Бойко Борисов съставя сценарий след сценарий, като така избягва проблемите на София. “Няма да позволим на Бойко Борисов да отвлече отново дебата”, каза още Овчаров. По думите му досегашният кмет на София е “статуквото в столицата” и е част от тези, които 17 години разграбват града.
...
"Какво може да предложи една мутра на истински генерал”, запита Овчаров.
...
Борисов пък отвръща с полицейските си методи: Идването на Бриго Аспарухов в кабинета ми на ул. “Московска” много лесно може да бъде проследено по клетката на мобилния му телефон.
...
По повод призива на Аспарухов да извади доказателствата на масата, лидерът на ГЕРБ заяви: “Ето ги доказателствата, вадя ги – той беше в кабинета ми. Ако ще си говорим на разузнавателен език – да се проследи клетката на мобилния му телефон”.

Какво разбираме от тези откъси от българските медии?
1. Че най-накрая политиците почнаха да наричат Бойко Борисов с прозвището, с което го наричаше народа през всичките последни 6 години.
2. Че Бойко Борисов си губи нервите сериозно.
3. Че намекът на Георги Кадиев е за прословутата фраза на Борисов, че "политиката е лайно, опаковано в целофан".
4. Че Бойко Борисов си мисли, че проследяването на телефон през клетките на мобилния оператор може да помогне в установяването на местонахождението му вкл. до кабинета на кмета - нещо, което технически не е възможно.
5. Че за Бойко Борисов доказателствата са... неговите собствени думи.

2 коментара:

Анонимен каза...

Тъй като не виждам e-mail или друг начин за връзка, пускам това тук, вероятно бихте искали да го публикувате.

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=politics&Number=1947951942

Анонимен каза...

много ясно че може да се проследи. с точност до 3 метра. глупак!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).