10 октомври 2007

Бойко Борисов и учителите

Ето как Борисов използва дори и стачката на учителите за своята кандидат-кметска кампания:

В писма до председателя на Сдружението на директорите в средното образование госпожа Стефанка Балева, до председателя на Столичната организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета госпожа Нина Чанева, до председателя на Национален учителски синдикат при КНСБ господин Аспарух Томов, до председателя на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” господин Крум Крумов и до председателя на Синдиката на българските учители към КНСБ госпожа Янка Такева, лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пише:
„...по време на следващия ми мандат като кмет на Столична община всички реализирани икономии във фонд работна заплата на функция „Образование” ще бъдат преведени чрез районните администрации на общинските училища и детски градини за изплащане на парични награди на служителите, съгласно Постановление № 175 на МС от 24.07.2007 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности... Също така ще заделим средства от бюджета на общината за поевтиняване на транспортните разходи на учителите в гр. София”


Какво разбираме от това писмо?
1. Че Бойко го праща не случайно именно сега.
2. Че прави с чужда пита - помен.
3. Че не става ясно защо досега не е заделил тези средства и как точно ще поевтини транспортните разходи на учителите в София?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).